Erdek Atatürk ilköğretim resmen İmam hatip

Erdek Atatürk ilköğretim resmen İmam hatip

Milli Eğitim bakanlığı tahsis ve tedrisatı onadı.



Erdek`te yeni binaya taşınması ardından boşaltılan Tarihi Atatürk ilköğretim okulunun, önce Adliye olması noktasında sürdürülen diplomasi olumsuzlukla sonuçlanınca, Ocaklar yolu üzerinde yapımı planlanan yeni İmam Hatip lisesi tamamlanana dek, tarihi Atatürk ilköğretim okulunun İmam Hatip lisesi olarak faaliyet göstermesi isteğine kent demokratik kitle örgütleri büyük tepki göstermiş ve Atatürk ismi üzerine İmam Hatip lisesi kurulmasının belli düşüncelerce kasıtlı hareket edildiği ifade edilmişti.

Erdek`te Tarihi Atatürk ilköğretim okulunun İmam Hatip lisesi tedrisata geçmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığı tasarrufu kendisinde bulunan mülkiyeti, İmam Hatip lisesi faaliyetini sürdürmesini onadı.

Haber akşam saatlerinde Erdek`e bomba gibi düştü.
Demokratik kitle örgütleri sözcüleri Adı Atatürk ile özdeşleşmiş Tarihi ilköğretim okulunun İmam Hatip lisesi olarak tedrisata açılmasının genel seçimler ve Referandum`un rövanşı olarak gösterildi.

Erdek demokratik kitle örgütleri; AKP ve Bölge milletvekillerinin bu hesapları yaparken önümüzdeki mahalli seçimlerin hesabını yapmamalarını siyasi zaafiyet olarak değerlendirdiler.

Erdek` li siyasi otoriteler Atatürk ilköğretim`in İmam Hatip lisesi olarak tedrisata geçmesinin, Belli görüş ve düşüncenin ıslahı noktasında yetki sınaması olduğu ifade edildi.
Bu sınamanın sadece bununla kalmayacağını belirten otoriteler, Büyük Şehir tasarrufununda da  ayni kafa yapısına sahip düşüncelerin Balıkesir`i tümüyle ele alarak ıslah projesinin ikinci etabı olarak hayata geçirileceğini ifade ettiler.







a.sayın
2.03.2012 22:35:18
bu güzel ilçemize bir denizcilik meslek anadolu lisesi kurulsa çok daha nezih olmazmı?????????

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı