Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da Çiftçiye Müjdeli Haber

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`da Çiftçiye Müjdeli Haber

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın sulama borusu talebi karşılandı

 

 

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın Erdek Zeytincisi için defalarca kez girişimde bulunmasına rağmen, bir türlü İl Özel İdaresi'nin bütçesine alınamayan sulama boruları 2012 yılı bütçesine alındı ve geçtiğimiz günlerde 10bin metre sulama borusu Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na teslim edildi.

Delikler Mevkii olarak bilinen bölgedeki akarsudan döşenecek boru ve sulama sistemi ile Oduncu Yolu, Palata Üstü ve Kızıran Dere Mevkilerinde bulunan zeytinliklerinin en büyük sorunlarında biri olan sulama sorunu tamamen çözümlenmiş olacak.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ömer Özkaynak konu ile bir açıklama yaptı, Özkaynak'ın açıklamasında 3 yıldır İl Özel İdaresinden talep ettiğimiz hibe sulama borularını Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan ve İl Genel Meclisi Üyemiz Sayın Hikmet Onay'ın girişimleri ile geçtiğimiz günlerde teslim aldık. Zeytin Hasatından sonra sulama sistemimizi Erdek Belediyesi'nin de desteği ve kendi İmkanlarımız ile kuracağız. Zeytincimize bu müjdeli haberi veriyorum. Değerli girişimlerinden dolayı Kaymakamımız Sayın İsmail Kaygısız`a, Çiftçimizi ve Zeytincimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her sorunu ile daima yakından ilgilenen Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Aysan'a ve İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Hikmet Onay'a Şahsım, Kurumum, Erdek'li Zeytin Üreticileri ve Çiftçileri adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ise Erdek Zeytin Üreticisi ve Çiftçisi bir çok olanağa rağmen susuzlukla mücadele etmekteydi. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı kendi imkanları ile çözüm üretme girişimleri ne yazık ki çözümsüz kalmıştır. Bizden destek istediklerinde ise bu isteklerini ikilettirmeden gerekli temaslarda bulunduk. Zeytin Üreticimizin ve Çiftçimizin bu ihtiyacının hızla giderilmesi için çalışmalara başladık. İlk etapta İl Özel İdaresi'nden 10bin metre sulama borusunu hibe olarak alınmasını hızlandırdık. İkinci etap ise sulama sisteminin kurulmasını yapmak olacak zeytincimizi ve çiftçimizi fazla bekletmeden kış aylarında bu projeyi de tamamlayıp Oduncu Yolu, Palata Üstü ve Kızıran Dere Mevkilerindeki Zeytinliklerimizi suya kavuşturacağız. Zeytin Üreticimize ve Çiftçimize hayırlı olsun.”dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı