Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Mecliste Erdal Yaver tartışması, Aynı konuda iki kez oylama yapıldı!

Erdek Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı yapıldı. Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda dokuz gündem, bir ek gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin birinci maddesi, Bandırma-Erdek-Narlı arasında yapılacak il yolu projesi kapsamında, 1/bin ölçekli uygulama imar planlarında plan değişikliği yapılmasıyla ilgiliydi. Konu, görüşülmek üzere imar komisyonuna gönderildi.

Erdek’e bağlı Doğanlar Mahallesi’nde, 139 ada 2 parselin belediye adına tahsis edilmesiyle ilgili istek kabul edildi. Buna göre yerin tamamı muhtarlığa tahsis edildi.

Yalı Mahallesi’nde, 98 ada, 132 parsel üzerinde inşa edilecek yapının zemin katının konut olarak kullanılması talebi, imar komisyonuna havale edildi.

Yalı Mahallesi’nde, 282 ada, 7 parselin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için 12.5 yıllık imar programına eklenmesi kabul edildi.

Sahil Mahallesi’nde, 563 ada, 4 parselde bulunup, tercihli kullanım alanında kalan alana otel yapılmasına ilişkin izin isteği imar komisyonuna gönderildi.

Zabıta yönetmeliğinin güncellenmesi kabul edildi.

ERDAL YAVER TARTIŞMASI

Erdek 18 Eylül Stadı’nda bulunan sosyal tesislerin işletilmesinin “Erdek Grup İnsan Kaynakları”na devri hakkındaki gündem maddesi tartışmalara yol açtı. Konuyla ilgili çalışma yapmakta olan komisyonun, çalışmalarını henüz tamamlamadığı ve bu nedenle ek süre istediği bildirildi. Ardından yapılan oylama sonunda, AKP grubunun da olumlu oylarıyla komisyonun isteği doğrultusunda ek süre verildi. Ancak daha sonra AKP’li meclis üyesi Orhan Narin, konuyla ilgili söz istedi. Narin, şirketin müdürü olup, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın da şoförlüğünü yaptığını belirttiği Erdal Yaver’in Erdekli olmadığına dikkati çekerek, “Bu arkadaşın burada bir mal varlığı da yok. Ya Erdek’ten çekip giderse ne yapacaksınız? Belediye olarak bu şirketi nasıl denetleyeceksiniz?” diye sordu. Narin, “Bu şirketin iyi çalıştığı konusunda bizi ikna edin” dedi. AKP’li meclis üyesi Ceyhun Mırız da, Erdekli olmayan bir kişinin şirketin müdürlüğünü yürütmesini yanlış gördüğünü öne sürerek, “Gıda ile ilgili bir şirketin zarar etmemesi gerekir. Ama bu şirket sürekli zarar ediyor” diye konuştu.

Belediye başkan vekili Hasan Yapakçı ce CHP’li meclis üyesi Canan Kırdar, şirketin müdürü konumundaki Erdal Yaver hakkında Erdekli veya başka bir kentten gelen kişi ayırımı yapmayı doğru bulmadıklarının altını çizerek, “Kaldı ki bu şirketin hesap ve bilançoları hep belediye meclisimize gelerek inceleniyor” dediler.

Ceyhun Mırız, bu arada, daha önce konuyla ilgili oylama yapılmasına karşın komisyon raporu için partilerinin üyesi Orhan Narin’in “ret” oyu olduğunu vurgulayarak, “Az önceki oylamada Orhan Narin arkadaşımız, komisyonun ek süre istemesine olumlu oy kullandı. Böylece çelişkili bir durum ortaya çıktı. Biz de farkında olmayarak olumlu oy verdik. Bu nedenle oylamanın yenilenmesini istiyoruz” dedi. Aynı konuda ikinci kez yapılan oylamaya AKP grubu “ret” oyu kullanınca gündem maddesi bu kez CHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Erdek Belediyesi’nin, sosyal demokrat kamu işverenleri sendikasına üye olması, CHP grubunun oylarıyla kabul edilmesine paralel şekilde sendikanın, belediye çalışanlarıyla ilgili yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Erdek Belediye Başkanı, işveren yetkilisi olarak hazır bulunacak.

Gündemin som maddesi, Erdek Belediyesi’nin 2020 yılı katı atık hizmeti maliyet hesaplarıyla ilgiliydi. Konu, görüşülmek üzere plan-bütçe komisyonuna gönderildi.

Meclise ek gündem maddesi olarak gelen, Aşağı Yapıcı Mahallesi, 698 parselde, arsa niteliğinde bulunan belediye mülkünün kiralanması konusu ise Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırılan toplantıya bırakıldı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediye Meclisi toplandı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli