Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisinde Başkan Yardımcısı Kırdar’ın maaşı tartışıldı

Erdek Belediye Meclisi, 2021 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıya, CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar katılmayarak, izinli sayıldı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gizli oyla yapılan Denetim Komisyonu üyeliklerine CHP’den İbrahim Beyoğlu, İYİ Parti’den Murat Çolak ve AK Parti’den Orhan Narin seçildiler.

              GEÇİCİ İŞÇİ VİZELERİ

Toplantıda geçici işçi vizeleri konusu da görüşüldü. Bahar ve yaz aylarında, en çok 44 kişi olmak üzere çalıştırılacak geçici işçilere 3 bin 100 lira ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

                 SÖZLEŞMELİ PERSONEL

2020 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin, 2021 yılında da çalıştırılması karar altına alındı. Toplam 42 personele memur maaş artışı oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNÜN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan personelin, fazla çalışma ücreti de görüşüldü. Çalışma ücreti, aylık 594 lira olarak belirlendi.

KIRDAR’IN MAAŞI VE TARTIŞMALAR

Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar’ın maaşının görüşülmesi gündem maddesi ise tartışmalara yol açtı. AK Partili bazı üyeler, başkan yardımcılığı görevine başkan bir üyenin seçilmesini, bazıları ise başkan yardımcılığı ücretinin, “asgari ücret”e indirilmesini istediler. Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, yardımcısını seçme yetkisinin kendisinde olduğunu ve tercihini Canan Kırdar’dan yana kullandığını belirtti. Canan Kırdar, yeniden belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilirken, yönetmelik gereğince, belediye başkan maaşının 2/3’ü olarak maaşının net 6 bin 200 lira olduğu açıklandı.

Belediyede 2021 yılında çalıştırılacak geçici işçilerin belirlenmesi konusu görüşülmek için Plan-Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

İmar planı değişiklikleri başta olmak üzere bazı konular da görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildiler.

Meclisin, şubat ayı toplantısını 3 Şubat 2021 Çarşamba günü gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediye Meclisi toplandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli