ERDEK BELEDİYESİ 2.KEZ TOPLANDI

ERDEK BELEDİYESİ 2.KEZ TOPLANDI

Erdek Belediyesi Meclisi geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan toplantının ardından ek gündem maddelerini görüşmek üzere dün yeniden toplandı.Meclis üyesi Canan Kırdar'ın izinli sayıldığı toplantıda 8 ek gündem maddesi görüşüldü.

       BESTER HABER - ERDEK       

Erdek Alaattin Mahallesinde Adalet sarayı yapılmak üzere ifraz oluşan 182 ada, 8 parselle ilgili yapılacak olan işlemler hakkında ki madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ile Mücadele Birliği için yapılan ek üye istemine Mehmet Ali Tetik  seçildi.

Daha önceden Akhisar Belediyesinden Bandırma Belediyesine devri yapılan Aksakal A.Ş’nin Erdek Belediyesine devri için yetki istenmesine AKP’li Meclis Üyeleri çekimser kalırken,CHP’Lİ meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kabul edildi.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrasında Nisan ayında yapılan toplantıda yenilen İmar Komisyonu seçimlerinde Muhalefetten yapılan itirazın değerlendirilmesiyle tekrarlanırken, Ak Partili grup tarafından aday gösterilen  Halil Aydöner’in komisyona seçilebilmesi için  CHP’li meclis üyesi Burhan Karışık komisyon üyeliğinden çekildi.Yeni imar komisyonu CHP’den Gürol Süzgün,Nimet Kalafat,Mehmet Ali Tetik,Recep Eren, AKP’den Halil Aydöner olmak üzere 5 kişi ile yeniden oluşturuldu.

Erdek Belediyesi İtfaiye ve Su – Kanal Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren araçların  Balıkesir Büyükşehir Belediyesine yapılan devrine itiraz edeceklerini,araçların Erdek Belediyesinde kalması gerektiğini dile getiren Başkan Sarı, devri yapılmış olan mülkiyetler ile ilgili olarak da Pazartesi günü İl Koordinasyon Kuruluna itirazda bulunucaz.O tesisleri Belediyemize kazandırmak için yapım aşamasında yaklaşık 600 Milyon para harcadık bunun karşılığında 20 Milyon liraya yakın bir borcumuz Büyükşehir Belediyesine devir oluyor.Bu nedenle de gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız dedi.

Sadece araçların Erdek Belediyesinde kalmasını sağlamak için Meclis kararının istendiği oylamada AKP’li meclis üyesi Kadir Gedik çekimser kalırken,14 meclis üyesi olumlu yönde oy kullandı.

 Erdek ilçesi sorumluluk alanlarında bulunan okullarda sporu teşvik etmek amacıyla yapılacak olan nakdi ve ayni yardımlar içinde oybirliği ile meclis kararı alındı.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yönetim kurulu seçimi tek liste halinde yapıldı.15 meclis üyesinin 15’ininde destek verdiği seçime Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ve Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş gözlemcilik yaptı.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yeni yönetim kurulu;

Haluk Özgör, Hakan Erden,Hasan Çavdar,Mehmet Kılıç,Mahmut Kaplan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri;

Hasan Gözaydın, İrfan Çoban, Erkan Güven, Turgut Kaptan, Uğur Kaplan

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Murakabe Heyeti Asil;

Erkan Topallar, Ahmet Yalçın, Cemil Davran, İbrahim Derin, Ahmet Bölükbaşı

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Murakabe Heyeti Yedek;

Sinan Demirkapı, İsmet Kaplan, İsmail Alper, Ahmet Kavaklı, Mustafa Güleryüz



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false