Erdek Belediyesi Erdek Stadı’nı boşalttı

Erdek Belediyesi Erdek Stadı’nı boşalttı

Erdek Belediyesi, Balıkesir Valiliği’nin talimatına bağlı şekilde Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bildirimi üzerine Erdek 18 Eylül Stadı’nı boşalttı.

Erdek Belediyesi, Balıkesir Valiliği’nin talimatına bağlı şekilde Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bildirimi üzerine Erdek 18 Eylül Stadı’nı boşalttı.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti:

Erdek 18 Eylül Stadı’nın, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına Erdek Belediyesi’ne kiralanma süresi 1 Ocak 2023’te doldu. Ancak bu süre pandemi ve 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük deprem nedeniyle stadın boşaltma süresi bir süre ertelendi. 

Şimdi Şanlıurfa Valisi olan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 14 Temmuz 2023’te yazdığı yazı ile Erdek Belediyesi’nden, Erdek 18 Eylül Stadı’nı boşaltmasını isterken, bu tebligatın imzalanmaması durumunda belediye yetkilileri hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup, yasal işlem yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine Balıkesir’e giden Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, stadın boşaltılması yazısını imzaladı.

KARIŞIK’IN İTİRAZINI MAHKEME REDDETTİ

Bu gelişmeler yaşanırken, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, önce Balıkesir Valiliği’ne, ardından da Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, stadın boşaltılma kararına itiraz etti. Ancak Valilik ve Bölge İdare Mahkemesi bu itirazı reddetti.

ERDEKSPOR’UN DURUMU

Bu gelişmeler üzerine Erdek Belediyesi, Erdek 18 Eylül Stadı’ndaki kendine ait tüm malzemeleri boşalttı. Şu anda statta, Erdekspor Kulübü’ne ait malzemeler ve bölümler henüz duruyor. Ancak stadın, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanması bekleniyor. Daha sonra ise Erdekspor Kulübü’nün de buradan çıkarılması büyük bir olasılık olarak görülüyor.

BAYRAKTAR NEDEN SUSUYOR?

Bu arada Erdekspor Kulübü Başkanı Şadi Bayraktar’ın, bu konuda ağzını bıçak bile açmaması dikkati çekiyor. Bayraktar’ın bu suskunluğuna anlam veremediklerini belirten Erdekliler, “Bu önemli konuda, sonuç alınsın veya alınmasın, Erdekspor Kulübü Başkanı Şadi Bayraktar’ın mutlaka açıklama yapması ve tepki göstermesi gerekirdi. Erdekli çocuklarımız ve gençlerimiz, bu kulübün çatısı altında spor yapmıyorlar mı? Şadi Bayraktar, kimden, neden korkuyor ki, bu konuda en küçük bir tepki göstermiyor? Öyleyse neden istifa etmiyor ve o koltuğu işgal ediyor?” dediler.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı