Erdek Belediyesi’nden kutlama

Erdek Belediyesi’nden kutlama

Erdek Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulu önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Tarihimizde büyük yaralar açan Kurtuluş Savaşı’mızın o zor günlerinde açılan TBMM, herkese umut veren en müjdeli haber olmuştur.

Türk Milleti, tüm dünyaya bağımsız, özgür yaşama kararlılığını göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk, her zaman çocuklara, gençliğe olan inancından bahsetmiş, övünerek, ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ demiştir. Sadece ulusumuzun değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olan bu anlamlı gün, barışı simgeleyen en güzel gündür. Büyük Atatürk, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek bir kez daha eşsizliğini göstermiştir.

Şimdi biz, Atatürk çocuklarına düşen görev, geçmişte yaşadığımız zorlukları unutmayarak, cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yolda yürümektir.

Bu yolda, ne yazık ki geçtiğimiz yıl olduğu gibi milli egemenliğimizin 101’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı Covid-19 salgını nedeniyle meydanlarda kutlayamıyoruz.

Kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için evlerimizde kalmak zorundayız. Ama 101’inci yılını kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın, evden çıkmadan da coşku ve mutlulukla kutlanacağına yürekten inanıyoruz.

Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyor, geçmişten bugüne yitirdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Erdek Belediyesi’ kutlama
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı