"ERDEK BENİM SEVDAM"

Köşe yazarımız Recai Çevik: “Sevgi ekelim, sevgi biçelim”

“Bandırma Manşet”in köşe yazarlarından Recai Çevik, “Sevgi ekelim, sevgi biçelim” dedi.

29 Ekim 1946’da, Erdek’te doğan Çevik, ilkokul ve ortaokulu Erdek’te, liseyi ise Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde bitirdikten 1965/1966 eğitim-öğretim yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünden mezun olduğunu belirten Çevik, “Öğretmenliğe 1966 yılında, Artvin’de başladım. Bir süre sonra geçirdiğim siyasi soruşturma, bir yıl meslekten uzak kalmama yol açtı. Daha sonra Yozgat ve Bilecik illerinde çalıştım. 1978 yılında atandığım Bandırma’daki öğretmenlik görevimden, 1994 yılında emekliye ayrıldım” dedi.

Köşe yazarlığına 1974 yılında, Bilecik’te çalışırken, “Bilecik Postası” isimli yerel gazetede başladığını vurgulayan Recai Çevik, daha sonra Bandırma’da, Gerçek, Gürses, Yaşam ve Banses, Erdek’te ise Yeni Erdek ve Erdek Doğuş gazetelerinde yazdığını belirten Çevik, “neden yazdığını” ise şöyle açıkladı:

“Yazmaktan ve okumaktan başka işim yok. Kitap satın almak en büyük hastalığımdır. Aydınların ve entelektüellerin, toplumu, vatandaşları bilinçlendirme görev ve sorumlulukları olduğuna inanıyorum. Ben de bu görev ve sorumluluğu elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum.”

ERDEK BENİM SEVDAM

Erdek’i de çok sevdiğinin altını çizen “Bandırma Manşet”in köşe yazarı Recai Çevik, şunları söyledi:

“Erdek, bence kutsal cennetin bir parçası gibidir. Aşkın, sevginin, gençlik ateşinin, özgürlüğün yaşandığı kent. 1925’li yıllardan beri, Giritlilerin, Boşnakların, Çerkezlerin, her ırktan insanların, kardeşçe ve hiçbir sorun olmaksızın birbirleriyle kaynaştıkları bir şirin ilçe, Erdek. Bu güzel ilçemi, insanıyla, ormanıyla, doğasıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, börtü-böceğiyle seviyorum. İşte şimdi de RES yapımı için Kapıdağ’da yapılan orman katliamına yüreğim dayanmıyor, çok üzülüyorum. Kapıdağ’ın doğasının hançerlenmesine karşı mücadelemi sonuna dek sürdüreceğim.”

UMUTLAR HEP TAZE TUTULMALI

“Benim işim sevmek” diyen Çevik, şu değerlendirmede bulundu:

“Kindar-dindar nesil değil, yüreği sevgi dolan nesil ve gençler yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin yüreklerine sevgi ekelim ki, sevgi biçelim. Gelecek için de umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim. İnanıyorum ki ülkemizi, gelecekte çok güzel günler bekliyor.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: "ERDEK BENİM SEVDAM"
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli