Erdek Çakıl Köyünden Somali`ye 13 bin lira

Erdek Çakıl Köyünden Somali`ye 13 bin lira

Taygun ERTAN / ERDEK

Erdek Çakıl Köyü halkı, Somali`ye 13 bin 310 liralık nakdi yardım yaptı.

 

Kapıdağ`ın başarılı muhtarları arasında gösterilen Çakıl Köyü`nün, "Paşa" lakaplı muhtarı Mustafa Geçici, Cuma namazı sonrası köy camisinde toplanan yardımın 13 bin 310 lira olduğunu belirterek, köy halkınca sürdürülen yardımda hedeflerinin 15 bin liraya ulaşmak olduğunu açıkladı.

 

1 Eylül 2011 tarihinde başlayacak balık avlanma sezonunu da değerlendiren muhtar Geçici, köye ait 10 gırgır, Ege Denizi`ne açılan 70 trol ile algarna özelliğinde 30 teknenin bulunduğunu belirtti.

 

Tekne sahiplerinin, balık avlanma yasağının başlamasıyla birlikte teknelerinin tüm bakımlarını en üst düzeyde yaparak, artık denize açılmayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Geçici, 2011 yılı içinde kendisini en mutlu eden gelişmenin, tüm dünyanın gözü önünde, Somali`de açlıktan kırılan insanlara köy halkı olarak yapılan yardımlarda Erdek`e bağlı köyler arasında en çok para toplayan köy unvanına sahip bulunmaları olduğuna işaret ederken, "Bu durum, köyümüze büyük gurur vermiştir" dedi.

 

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`dan büyük destek aldıklarını işaret eden Geçici, İl Özel İdaresi ve Erdek Kaymakamlığı`nın verdiği destekle köyün 15-20 yıllık su sorununu çözeceklerine inandığını belirti.

 

Çakıl`da, "Köy Başı" denilen bölgede, yerin 150 metre derinliğinde, artezyenle su bulduklarını dile getiren Geçici, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Saniyede 8-10 litre çıkan su bulundu. İçilebilir özellikteki suyun içme suyu şebekesine dahil edilebilmesi için 400 metre isale hattı ile 1 trafo, 1 pano ve 5 elektrik direğine ihtiyacımız var. Tüm bu malzemelerin alımı ve yapımı için Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`la görüşüldü. Konu şu an Balıkesir Özel İdare`ye taşındı. Buradan gelecek teknik ekip, hazırladıkları keşif raporu ve proje doğrultusunda ortaya çıkacak rakama göre Erdek Kaymakamlığı`nca, isale ve elektrik hatlarının yapım işi ihaleye çıkarılacak. Tüm bu çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum. Köyümüze yardımlarını esirgemeyen, ilçemizin değerli ve çalışkan Kaymakamı İsmail Kaygısız`a teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli