Erdek CHP Gençlikten Kutlama

Erdek CHP Gençlikten Kutlama

CHP Erdek Gençlik Kolları parti ilkelerini simgeleyen, Altı ilkenin Anayasa'da kabul edilmesinin 78. Yılında kutlama yaptı.

Erdek CHP Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilikten oluşan 6 ilkenin Anayasa’da kabul edilişinin 78. Yılında özgürlük ve demokratik rejimin vazgeçilmez teminatı ilkelerin Türkiye Cumhuriyetini ayakta tutan temel ögeler olduğu belirtildi.

Erdek CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Gürsoy, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilikten oluşan 6 ilkenin Anayasa’da kabul edilişinin 78. Yılında Türkiye Cumhuriyetinin dimdik ayakta olmasının yegâne temeli olarak Atatürk’ün “En büyük eserim” Dediği Cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinden geçtiğini söyledi.

CHP Gençlik kolları Başkanı Mehmet Gürsoy “Ümmet olmaktan, Millet olmaya, esaret altında yaşamaktan hür bir Cumhuriyete sahip olmanın milli sorumluluğu altında dün olduğu gibi, geçmişimizden aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra gelecek gençliğe emanet etme noktasında her zaman yüreğimizi ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı