Erdek CHP’nin ilk kadın başkanı

Erdek CHP’nin ilk kadın başkanı

Hale Tuna: “Gece gündüz çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız”

CHP Erdek İlçe Başkanlığına seçilen Hale Tuna, kongrede yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak bizler de gece gündüz çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız” dedi.

Tuna’nın konuşması şöyle:

“Ben, Hale Tuna. Evli ve iki çocuk annesi, yıllardır bu memleket için canla başla çalışan bir arkadaşınızım. Öncelikle böyle onurlu, böyle anlamlı bir davada, bu yolda, bu görevi üstlenmek kadar güven ve destek çok önemli. Bizi destekleyen, mutluluğumuzu paylaşan, cesaretlendiren tüm üyelerimize, başından beri desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Sarı’ya ve adaylığımızı açıkladığımız andan itibaren mutluluğumuzu bizimle paylaşan, her konuda destek olan ilçe başkanımız Metin Uysal’a yürekten teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman devrimlerin, bilimin, ilericiliğin öncüsü olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak bizler de gece gündüz çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız. Bu yolda da kadın örgütlere çok ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Çünkü kadınlarımızın yeryüzündeki varlığı, hayatın her alanına sızar ve sızdığı her çatlaktan yeni yaşamlar, yeni umutlar ve yeni sevinçler doğar. Kadınlarımız toplumun içindeyse o toplum ileridir, üretkendir, özgürdür. En büyük karanlıklara rağmen bir umut ışığı var demektir. Şanlı tarihimize dönüp baktığımızda gördüğümüz gibi Türk kadını, geçmişten bugüne cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur. Hiç şüphesiz ki, geçmişte kucağında bebek, omzunda mermi taşıyan kadınlarımızın torunları olarak şimdi de ülkemizin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi yine biz kadınlar olacaktır. Ülkemizin her yerinde acı var, yolsuzluk, yoksulluk, cinayetler, çocuk gelinler, çocuk işçiler, kadınlarımızı ötekileştiren, eve kapatmak isteyenler var. Ama biz biliyoruz ki, her karanlık gecenin bir sabahı varır, bir umut vardır. İşte bu yüzden yılmadan, hiç durmadan çalışacağız. Partimizden uzak kalmış, umudunu yitirmiş gençlerimizle kucaklaşacağız. Birleştirici güç olduğumuzu unutmadan, polemik yaratmadan, çözüm üretecek kadrolarımızla çalışacağız. Bir bütün olarak sürdüreceğiz bu mücadeleyi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışıklı yolunda yürüyerek tüm prangaları yıkacağız. Bu memlekete yapılan haksızlıkları, kötülükleri, tüm çirkinlikleri sokak sokak, ev ev gezip anlatacağız. Kadınlarımızla birlikte olacağız. Onları kazanacağız. Çünkü kadın, annedir. Çünkü kadın öğrenirse, öğretir.

Partimiz için çalışan kadınlarımız, gençlerimiz bizim için çok önemlidir. Bunu arka arkaya yaşadığımız seçimlerde de kanıtladık. Köy köy, ev ev, yağmur çamur demeden birlikte çalışarak, ilçemizde yeniden iktidar olduk. İnanıyorum ki aynı kararlılıkla çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız. Karanlığa gömülmek, umutsuzluğa kapılmak yok. Gün, çalışma günüdür.” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek kadın başkanı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli