Erdek Demokratik kitle örgütlerinden ortak deklarasyon

Erdek Demokratik kitle örgütlerinden ortak deklarasyon

Atatürk İlköğretim İmam Hatip lisesi olmasın.

Erdek`te Tarihi Atatürk ilk öğretim okulu Müze idi, Adliye idi derken, İHL yönünde yapılan tahsisat demokratik kitle örgütlerini ayağa kaldırdı.

Erdek`de faaliyetlerini sürdüren Demokratik kitle örgütleri imza altına alıp yayımladıkları ortak deklarasyon da eski Atatürk ilk öğretim okulunun İmam Hatip lisesi olmamasını istedi.

Yeni okul yapılması ardından boşaltılan tarihi Atatürk ilk öğretim okulu, önce müze ardından Adliye okul, binası yapılması noktasında başlatılan girişimler, Adalet bakanlığının restorasyonu maliyetli olacağı gerekçesi ile vazgeçmesi ardından Kaymakamlıkça Ocaklar yolu üzerinde yapılacak İmam Hatip lisesi inşaatının bitimine dek İmam Hatip lisesi olarak faaliyet göstermesi teklif edilmişti.
Tarihi yapının yıllarca Atatürk`ün ismini taşıması ve bu isim ile özdeşmesi nedeni ile İmam Hatip lisesi olarak faaliyet göstermesi halinde yanlış anlaşılmalara mahal vereceği gerekçesinden hareket edilerek bir bildiri hazırlayıp imzaya açan Erdek demokratik kitle örgütleri düşüncenin Erdek`in sosyal yapısı ile örtüşmüyeceğine işaret edilerek yayımlanan ortak deklarasyonda şöyle dendi.

Yalı Mahallesinde bulunan Eski Atatürk İlkokulu’nun İmam Hatip Lisesi olacağını duyduğumuzdan bu açıklamayı yapmayı uygun bulduk.

İlçemizde uzun yıllar Atatürk İlköğretim Okulu olarak hizmet veren bina geçtiğimiz yıllarda boşaltıldı. Okulda eğitim gören öğrenciler ilçemiz zeytinli mahallesinde yeni inşa edilen modern bir binaya taşınıp burada eğitim ve öğretim görmeye devam etti.
Boşalan tarihi bina dönem dönem Halk Eğitim Merkezi Merkez’ince kurs merkezi olarak kullanıldı. Hatta geçtiğimiz yıl Erdek Kent Konseyi toplantısında bu binanın müze mi, kız teknik lisesi mi, adliye binası olarak kullanım tartışmaları yapılırken net bir karar çıkmamıştır.
Kent konseyi toplantısının üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra bu binanın İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması yönünde Balıkesir İl Genel Meclisinin mart ayı toplantısında karar alacağı yönünde duyumlar almış bulunmaktayız.
Şurası bir gerçek ki, bu tahsis işlemi; Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Aysan, Belediye Meclisimiz, Parti Başkanları, Partilerimizin Yönetim Kurulları Erdek’teki tüm sivil toplum örgütleri ve Erdek Halkı bilgilendirilmeden, görüşleri sorulmadan gizlice yapılmış bir işlem görünümündedir.
Bizler Erdek’te bir İmam Hatip Lisesi yapımına karşı değiliz. Sadece yeri konusunda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Erdek’imizin merkezinde bulunan Eski Atatürk İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip Lisesine çevrilmesi teknik açıdan uygun değildir. Burada okuyacak öğrencilerimiz yatakhane olmadığı için nerede kalacaktır. Kaldı ki Belediye Başkanımız İmam Hatip Lisesi için Ocaklar Yolunda 7,5 dönüm arazinin var olduğunu ve burada yatılı modern ve büyük bir kompleksin yapılabileceğini ve evlatlarımıza daha iyi bir eğitim sunulabileceğini her platformda söylüyor.
Bizler bu tarihi binanın İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmasına karşı olup, bu binanın Ticaret ve Turizm Meslek Lisesi olarak hizmet vermesini istiyoruz. Bu görüşümüzün Erdek’in Güney Marmara’da önemli bir Turizm Merkezi olması bizim talebimizi haklı çıkaracaktır.
Bu binanın kullanımı ile ilgili Balıkesir de karar alacak tüm görevlileri bizim talebimiz doğrultusunda karar almaya davet ediyoruz.
Bu açıklama bize üyelerimiz ve vatandaşlar tarafında yapılan yoğun uyarı ve baskı nedeni ile yapılmıştır. Tekrar ediyoruz İlçemizde imam hatip lisesine kesinlikle karşı değiliz. Sorun yeri ile ilgilidir.
                                                                                                      Saygılarımızla.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli