Erdek DEVA Partisinde Murat Sever Güven tazeledi.

Erdek DEVA Partisinde Murat Sever Güven tazeledi.

DEVA Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen: “Ülkemizin dertlerine deva olacağız”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erdek ilçesi 1. olağan kongresi yapıldı.

Kafkas Motel salonunda, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kadircan Köşdere’nin divan başkanlığında gerçekleşen kongreye partinin sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı Elif Esen, kurucular kurulu üyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur, kurucular kurulu üyesi İlker Çelik, kurucular kurulu üyesi Tunahan Elmas, kurucular kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım, Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca, Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir, Altıeylül İlçe Başkanı Can Çağrı Yeşilsu, Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan ve Manyas İlçe Başkanı Fatih Akol da katıldı.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye başarılar dileyen mesajının okunmasının ardından Erdek İlçe Başkanlığının çalışma raporu okunup oybirliğiyle kabul edildi.

Erdek ilçesi kurucu başkanı Murat Sever, yaptığı konuşmada, “Aldığımız görevin sorumluluğu içindeyiz. Partimizin Erdek’te başarılı olacağına inancımız tamdır. Bu konuda sizlere söz veriyoruz” dedi.

DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Av. Kemal Aydemir de konuşmasında, partilerinin her geçen gün güçlendiğini belirtti.

Kurucular kurulu üyesi Tunahan Elmas, partilerinin, ülkenin içine düşürüldüğü durumda tünelin ucundaki son ışık olduğunu vurgulayarak, “Karanlık bir denizde, buzdağına vurmaya doğru giden bir gemi gibiyiz. DEVA partisi olarak korku siyasetine son vermeye çalışarak, ülkemiz için umut durumuna geliyoruz” diye konuştu.

    EDİP UĞUR: “SORUMSUZ BİR HÜKÜMET VAR”

DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur, hem genel, hem de yerel seçimde Balıkesir’de partilerinin sesini başarıyla duyuracaklarını belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“DEVA, milletten gelen taleple, yani milletin isteğiyle kuruldu. Bugün, ülkemizdeki siyasetin revizyona ihtiyacı var. Ülkemize korku siyaseti hâkim oldu. Bu nedenle herkes siyasetten soğudu. Ama ülkeler, siyasi parti olmadan yönetilemez. Korkuyu mutlaka yenmek zorundayız. Bugün sorumsuz bir hükümet iş başında. Düşünün ki, bu ülkenin Maliye Bakanı, ‘Siz, dövize neden takılıyorsunuz?’ diyebiliyor. Sen Hazine’den de sorumlu Bakan mısın, yoksa bakkal Mehmet Efendi mi? Böyle bir sözü nasıl söylersin? Oysa her şey dövize bağlı. Hatta simitçinin sattığı simidin susamını bile Hindistan’dan ithal ediyoruz. Ayakkabı boyacısının boyası da ithal. Yani dövizdeki artış, simitçi ve ayakkabı boyacısından, sanayiciye kadar herkesi etkiliyor. Bu durumda tabii ki, yurt dışından ve yurt içinden ülkemize yatırım yapan işadamları olmaz.”

TÜİK’in, işsizlik ve ekonomi ile ilgili rakamları çarpıttığını öne sürerken, “Artık AKP diyeceğim. Bugünkü AKP’de iş yapan, liyakat sahibi kişilere değil, emir alanlara yer veriliyor. Partimizin genel başkanı, ekonomiden sorumlu eski Bakan Ali Babacan ve yine eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek neden partiden ayrıldılar. Çünkü onlar, ekonominin doğrularını yerine getiriyorlardı. Ama başta bulunan kişi, onların kendi dediğini yapmadıklarını görüyordu.”

Uğur, bugün ülkemizin, balansı bozulmuş, lastiği patlamış bir otobüs gibi yoldan çıkarak uçuruma doğru gittiğini öne sürdü.

            ELİF ESEN: “ÜLKENİN DERTLERİNE DEVA OLACAĞIZ”

Partinin sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, 11 Mart’ta, 94 kurucu üye ile çıktıkları yolda bugün, 75 il, 324 ilçede örgütlenip, üye sayılarını 5 bine ulaştırdıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“94 cesur yürek ile çıktığımız yolda 81 ilde örgütlenmemize çok az kaldı. 6 ay sonra seçime katılabileceğimize ilişkin yetkiyi alacağız. Ülkemizin bugün çok önemli sorunları var. Yönetilemeyen, algı yönetimiyle halkımızı aldatmaya çalışan bir hükümet görevde bulunuyor. Ne zaman seçim olura olsun, seçime ve ülkeyi yönetmeye hazırız. Ülkemiz demokrasisi büyük zarar görüyor. Toplumda geleceğe karşı ciddi bir güvensizlik var. Liyakatle göreve gelemeyeceğini düşünen gençler de gelecekten umutsuz. Her 3 gençten 2’si, imkân bulursa yurt dışına gitmeyi istiyor. Ülkemiz, her alanda yönetilemiyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü büyük yara aldı. Dini, kültürel ve etnik ayırımcılığa karşıyız. Hükümet, algı yönetimiyle ülkemizi son sürat uçuruma götürüyor. Merkez Bankası eksi değerlerde. Sayılarla uğraşırsanız, belki istediğiniz sonuçları alırsınız. Ama bu hükümet, sayılara eziyet ederek, kamuoyuna istediği sonuçları açıklıyor. TÜİK, işsizlik verilerini doğru açıklamıyor. Ülkemiz, sosyal anlamda da tam bir savrulma yaşıyor. Aile bazında bile toplumsal barışı kaybediyoruz. Bugün, 4 kişilik bir ailenin yalnız gıda masrafları olan açlık sınırı 2.400 lirayı buldu. Ülkemizin büyük bir çoğunluğunun ise içinde yaşadığı yoksulluk sınırı da 8 bin liraya ulaştı. Gıdada enflasyon oranı ise yüzde 30’a yükseldi. İşte bu ortamda, ülkemizin her sorununa deva olmak için yola çıktık.”

SEÇİMLER BLOK LİSTEYLE

Konuşmaların ardından blok listeyle seçimlere geçildi.

Oylama sonunda partinin Erdek ilçe başkanlığına yeniden Murat Sever seçilirken, yönetim kurulunda ise şu isimlere görev verildi:

Şamil Arslan, Dilek Ener, Metin Elitok, Uğur Kerem Demirci, Kerim Çile, Selin Elitok, Gökhan Fıçıcıoğlu, Murat Gürses, Buse Çile, Saliha Özgü

İL DELEGELERİ

Partinin Balıkesir il delegeliklerine de şu isimler getirildi:

Murat Sever, Şamil Arslan, Dilek Ener, Metin Elitok, Uğur Kerem Demirci, Gökhan Fıçıcıoğlu, Murat Gürses, Saliha Özgü, Kerim Çile, Salih Akyıldız, Selin Elitok

DEVA Partisi, Balıkesir’deki diğer ilçelerin kongrelerini de önümüzdeki günlerde tamamlayacak.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli