ERDEK ENGEL-DER ATÖLYESİ AÇILDI

ERDEK ENGEL-DER ATÖLYESİ AÇILDI

Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ENGEL-DER) Erdek Şubesi'ne ait Engelsiz Yaşam Merkezi ve atölyesi açıldı.

Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ENGEL-DER) Erdek Şubesi'ne ait Engelsiz Yaşam Merkezi ve atölyesi açıldı.

Saat 12.00'de İlçe Müftüsü Mehmet Tüfekçioğlu'nun duasının ardından Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek ve Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın kurdeleyi keserek atölye binasının açılışını gerçekleştirdi. Ardından atölye binası ve öğrenciler ziyaret edildi. 

Kaymakam Atasoy burada yaptığı konuşmada, "Tüm engelli kardeşlerimizin hepsi ile sabah kahvaltıda buluştuk. Kalbi en temiz insanlar, hepsinin cennetlik olduğunu söyledim. Bu kadar temiz, kötü düşünmeyen, bu iyi kardeşlerim arasında onlara en saf ve en kalbi duygularınızla yaklaşıyorsunuz. Kardeşlerime de teşekkür ediyorum. İlçe merkezinde güzide bir stantları var. Bu kardeşlerimizin hiç birbirleriyle kavga ettiğini, hiç birbirlerine kötü söz söylediğini, birbirlerine yan baktığını gördünüz mü? Göremezsiniz. Kendilerini geliştirmek, gelişimlerine bir nebze katkıda bulunabilmek için canla başla özveriyle gece gündüz çalışıyorlar. Benim gördüğüm güzel birlikteliği sağlıyorlar. Bu kadar güzel bir birlikteliği sağlayıp da böyle bir mekan ve daha iyilerini olmasını hak ediyorsunuz. Bu özel bireylerimiz sevgiyle, birlikle onlara daha iyi imkanları vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Ben göreve geldiğimde engelli kardeşlerim bizim ek binanın girişindeydi. Girişi bile engelliydi. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan izin alarak burasını belediye olarak kiraladık. Engelli kardeşlerimizin daha rahat çalışabilmeleri için her şeyini biz yaptık. İnşallah ileride daha rahat bir tesis yaparız. Hepimiz birer sağlıklı bireyiz, hepimiz engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimize hepimiz, el birliğiyle yardımcı olmalıyız, onların yaşam kalitelerini arttırmalıyız, daha güzel bir tesis kazandırmalıyız. Herkesi duyarlılığa davet ediyorum." dedi.

Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ENGEL-DER) Erdek Şubesi Başkanı Meliha Söğüt yaptığı teşekkür konuşmasında, "Ben gerçekten oğlumla bu kadar yıl yürüttüm. Sonrasında bu güzel parlak gençlerle beraber yol aldık ama hepiniz sayesinde. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Garnizon Komutanlığımız, esnafımız, siyasi başkanlarımız herkese çok teşekkür ediyorum buradan. Siz varsınız ki ben buralardayım. Hepinizden çok büyük destekler gördüm. İyi ki varsınız, sizleri yanımda görmek beni çok mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Açılış sonunda, ENGEL-DER Erdek Şubesi'ne Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy Türk Bayrağı, Belediye Başkanı Burhan Karışık ise Atatürk tablosu hediye etti.  Oğulcan Bölükbaşı



Anahtar Kelimeler: ERDEK ENGEL- ATÖLYESİ AÇILDI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı