Erdek, eyleme geçti

Erdek, eyleme geçti

Erdek Körfezi Çevre Platformu basın açıklaması ile bildiri yayımlayıp, İmza kampanyası ile eyleme geçti.


Erdek Körfezi Çevre Platformu kuruluş aşamasını tamamlayarak eyleme geçti.

Erdek Körfezinin karşı kıyılarında yapılmak istenen Endüstriyel Organize Sanayiini protesto amaçlı,

Bugün Erdek Cumhuriyet alanında gerçekleşen basın açıklamasında,  platform bildirgesi yayımlandı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştırılmak üzere imza kampanyası başlatıldı.

Erdek’teki çevre bildirgesini platform sözcüsü, Erdek Tükoder Başkanı Hatice Kirazoğlu yaptı.

Kirazoğlu, Erdek Körfezi Çevre platformunun imza kampanyası ile başlayan eylem planının önümüzdeki günlerde de çeşitli etkinliklerle devam edeceğini amaçlarının, Endüstri sanayi bölgesi olarak planlanan körfezin karşı kıyılarının devlet tarafından istimlak edilerek, alternatif enerji ormanı haline getirilebileceğini ifade etti.

Erdek’li çevreciler, Vatandaşlar ve platformu destekleyen demokratik kitle örgütleri konunun ciddiyeti içinde, duyarlılıklarını eyleme dönüştürerek Erdek ve Körfezin yaşam platosu olarak bırakılmasına kadar eylemlere devam kararı alındı.

Platform adına konuşan Erdek Tükoder Başkanı Hatice Kirazoğlu, Havası ve suyu ile yaşam platosu olan Erdek ve Körfezin, deniz ürünlerinden, Ormana, Yaşamsal katkısı bilimsel olarak kanıtlanmış zeytin ve Zeytinyağı coğrafyası olmanın yanı sıra yaz aylarında nüfusunu dörde kaplayan turizm potansiyeli ile Erdek ve Körfezin olduğu gibi bırakılmasını istedi.

Kirazoğlu, Hükümet nezdinde yapılan 1/1000 lik çevre düzeni planında Edremit körfezinin turizm bölgesi, Erdek körfezinin ise sanayi bölgesi olarak tanımlandığını, bu kararın uygulanması halinde Erdek’te yaşam riskinin artacağını bununda, Erdek’te yaşayan insanların doğa cenneti bu coğrafyayı terk etmesi anlamına geldiğini söyledi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli