Erdek feribot limanı yenilenecek

Erdek feribot limanı yenilenecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek feribot limanının yenilenip, kapasitesini artıracaklarını açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek feribot limanının yenilenip, kapasitesini artıracaklarını açıkladı.

Yılmaz, şu bilgiyi verdi:

“Erdek feribot limanında yıpranmış rıhtımlar düzenlenerek, 3 metre derinliğinde, 500 metre uzunluğunda rıhtımlar oluşturulacak. Bu rıhtımlara ek olarak teknelerin bağlanabileceği 520 metre uzunluğunda yüzer iskele ve 100 metre uzunluğunda yüzer dalgakıran tasarlıyoruz. Böylece limana, uzunlukları 6 ile 15 metre arasında değişen 280 tekne, güvenli bir şekilde demirleyebilecek.”

Yılmaz, liman içinde yapılacak değişikliklerin yanı sıra Liman Başkanlığı’nın batısında bulunan deniz alanının, 120 metre uzunluğunda bir dalgakıranla korumaya alınarak, 60 adet balıkçı teknesine hizmet verecek konuma getirileceğini, yeni tasarlanan balıkçı limanının doğusunda oluşturulacak dolgu alanı ve 45 metre uzunluğundaki iskelenin, Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edileceğini belirtti.

SARAYLAR LİMANI

Marmara ilçesi sınırları içindeki Saraylar Limanı’nın kapasitesinin artırılacağını da vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu limanı, dalgalara karşı koruyacak, 490 metre uzunluğunda bir dalgakıran ve iç basende toplamda 550 metre uzunluğunda, 14 metre derinliğinde yeni bir rıhtım oluşturulacak. Yapılacak yeni dolgu alanı ile limanın stok sahası ihtiyacı giderilecek, mevcuttaki rıhtımlar yenilenerek, toplamda 370 metre uzunluğunda ve 10 metre derinliğinde düzenlenecek. 4 gemiyi aynı anda barındırabilecek konuma getirilecek limanın içine güvenli bir şekilde yanaşabilecek gemi tonajı 40 bin DWT olarak belirlendi. Tasarlanan proje kapsamında, Saraylar Limanı’nın mermer ve mermer ürünleri ihracatı artırılarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlanacak.”



Anahtar Kelimeler: Erdek feribot limanı yenilenecek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı