Erdek, hazirandan memnun

Erdek, hazirandan memnun

Kaymakam İsmail Kaygısız:”Zeytinliada, Erdek'e inanç turizmini de getirecek”






Erdek, haziran ayındaki turizm sezonundan memnun.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, esnaftan edindikleri izlenimler doğrultusunda, ilçelerinde haziran ayındaki turizm hareketliliğinin geçen yıllardan fazla olup, sevindirici bulunduğunu vurgularken, şunları söyledi:

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da genelgeleri doğrultusunda, ilçemizde başlatılan inşaat yasağı, 15 Eylül'e dek sürecek. Amacımız, ilçemizde turizm sezonunun huzurlu ve sâkin geçmesidir.”

Zeytinliada'daki kazı çalışmalarında sona çok yaklaşıldığına işaret eden Kaymakam Kaygısız, şu bilgiyi verdi:

Doç. Dr. Nurettin Öztürk'ün başkanlığındaki ekip tarafından, altı yıldır sürdürülen Zeytinliada kazılarının 2013 yılının temmuz ayı içinde sonlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki temmuz ayının ortalarına doğru da  Zeytinliada'yı ziyarete açmayı plânlıyoruz. Hâlen, adada bulunan Meryem Ama Kilisesi'nin üzerine 1300 metre karelik polikarbon kaplanma çalışmaları sürüyor.  Zeytinliada, ülkemizdeki ilk ada arkeopark olarak hizmet verecek. Adayı ziyaret etmek isteyen turistleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı fonundan alınan iki botla, 2 TL gibi sembolik bir ücretle taşıyıp, adaya giriş ücreti almayacağız. Böylece ilçemiz, hem inanç turizmine kucak açacak, hem de Erdek'e yıllardır gerçekleşmeyen turların yapılmasının yolunu açacaktır.”

Kyikos kazıları hakkında da bilgi veren Kaymakam Kaygısız, Bu yılki kazılar için Kültür Bakanlığı'nca 110 bin lira ödenek gönderildi. Gerekirse İl Özel İdare Bütçesi'nin de destekte bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu