Erdek Kafkas işletmelerinin sıra gecelerine konuk olan Kültür bakanlığı sanatçısı Kanuni Tanju Durak tatilcilere sıra dışı bir gece yaşattı.

Erdek Kafkas işletmelerinin sıra gecelerine konuk olan Kültür bakanlığı sanatçısı Kanuni Tanju Durak tatilcilere sıra dışı bir gece yaşattı.

Nitelikli turizmde kendisini aşma çabasını veren Erdek bir iki işletmenin dışında yenilip içilen ve yatılan tatil konseptini aşamadı. Erdek tatil yaparken sıkılan insanların terk ettiği kent olmaya doğru hızla yol alırken, Kişisel katkıları ile olumsuz kırılma noktasını aşma mücadelesi veren bir iki işletmeden birisi Erdek Kafkas motel önceki gece yine kendi alanında bir star`ı konuk etti. Vefa`nın İstanbul`da bir semt olmaktan öte insanların duyğu ve özlemlerini yaplaştığı buluşma noktası olduğunu kanıtlayan Erdek kafkas işletmeleri, Hem bünyesindeki tatilcilere sıra dışı akşamlar yaşatmak, Hemde başka mekanlarda konaklayan tatilcilere sürpriz akşamlar yaratmak amacıyla sürdürdüğü proğramlarının önceki geceki konuğu alemde `Altın Parmaklar` olarak tanınan hemşehrimiz Kültür bakanlığı, Devlet sanatçısı Kamuni Tanju Durak`tı. Uluslararası Ürdün, Amman`da katıldığı Jeraj festivalinde Kanunu ile çaldığı Bevlevi ayini ile Kral Hüseyin`i ağlattığı için Ürdün medyası`nın ilgi odağı haline gelen ve ``Altın Parmaklar`` adı verilen Hemşehrimiz kanuni Tanju Durak tatil için geldiği Erdek`te vefa borcunu ödedi. Durak sıra dışı Kafkas resitalinde İş Adamı Seçkin Aslan`ın kendisi için çok değerli bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek hayatının ilk torpilini gördüğü Seçkin Aslan`ın sayesinde 25 yıl önce çok rahat bir askerlik görevi yaptığını söyledi. Kafkas Motel`in sıra gecesinde proğram işletme ustası diplomasız ordinalyüs ahçı Mehmet usta ve yakın yardımcısı eşinin motel tatilcileri tarafından taltif töreni yapıldı. İstanbul`lu iş adamı Aptullah Aslan Kafkas ahçısı Mehmet`i ödüllendirirken, Yardımcısı olan eşinide Düzceli Yeminli Mali Müşavir Fatmet Adsan ödüllendirdi. Kafkas gecelerinin değişmeyen assolist`i Seyhan Soylu`nun ödülü ise İstanbullu iş adamı Fahrettin Aslan`dan geldi. Gecenin ödül töreni ardından sahne alan Devlet sanatçısı Kanuni Tanju Durak`a. Kemanı ile merhum Bestekat Selahattin Altınbaş`ın yegeni Abdi Altınbaş eşlik etti. Avni Anıl`ın ölümsüz eseri ``Sefalar getirdiniz `` resitali ile başlayan Durak jonseri, Yusuf Nalkesenden ``Kapın Her çalındığında. O mudur diyeceksin``, Zekai Tunca`dan ``Gülü susuz, Beni Aşksız bırakma.`` ve isteklerle süre gelen özgün bir gece yaşandı. 22 Ülke`de proğram yapan. Avrupa`da gitmediği kent kalmayan, Kral Hüseyin`den, Clintın`a, konser veren Tayvan Üniversitesi konservetuarında Türk miziği çalgısı Kanunu anlatan Tanju Durak, uzun bir aradan sonra memleketinde sevdiği dotları ile birlikte olmanın sahne coşkununu yaşadı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı