Erdek Kaymakamı Atasoy: “Ülkemizin gözbebeği Kapıdağ, Erdek’in en önemli değeridir”

Erdek Kaymakamı Atasoy: “Ülkemizin gözbebeği Kapıdağ, Erdek’in en önemli değeridir”

Kaymakam Atasoy, “Erdek’in en büyük servetlerinden biri de Kapıdağ’dır. Bu doğa cennetini gözümüz gibi korumalıyız”

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, “Erdek’in en büyük servetlerinden biri de Kapıdağ’dır. Bu doğa cennetini gözümüz gibi korumalıyız” dedi.

Kapıdağ’ın yalnız Erdek ve yöresinin değil, Türkiye’nin gözbebeği olduğuna dikkati çeken Atasoy, şu değerlendirmede bulundu:

“Kapıdağ’ın zarar görmemesi için herkes çaba harcamalıdır. Bu doğa cennetini korumak için tüm birimlerimizle birlikte çok dikkatli hareket ediyoruz. Özellikle rüzgârlı günlerde daha da dikkatli oluyoruz. Tabii ki, bu konuda yalnız bizim çabamız yetmez. Tek kişinin bile yapacağı bir hatanın bile orman yangınlarına yol açabileceği gerçeğini unutmamalıyız.”

Havai fişek atımının kesinlikle izne tabi olduğuna işaret eden Atasoy, “Bu konuda Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı gibi birimlere mutlaka başvurulması ve gerekli izinlerin alınması gerekir. Buna uymayanlar hakkında para cezaları uygulanıp, yasal işlem yapılır” dedi.

KYZİKOS KAZI RUHSATI GELDİ

Kyzikos Antik Kenti’ndeki kazılar için ruhsatın yeni geldiğini belirten Kaymakam Atasoy, “Ruhsat yeni geldi. Ahmet Tercanlıoğlu’nun başkanlığındaki kazı ekibimiz çalışmalarına hemen başlayacak ve bu kazılar 12 ay sürecektir. Bu kazılarda kısa sürede önemli yol alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Atasoy, Kyzikos kazılarının Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından da yakından izlendiğini, arkeolojik kazılar konusunda Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın çok duyarlı olduğunu belirtti.

AÇIK HAVA MÜZESİ

Kaymakamlığın yanında bulunup, bazı tarihi ve arkeolojik yapıtların sergilendiği bölgede “Açık Hava Müzesi” kurmak için girişimleri sürdürdüklerinin de altını çizen Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, “İnanıyorum ki, bu müzeyi kuracağız” dedi.

VATANDAŞLAR KORONAYA KİŞİSEL ÖNLEMLERİNİ ALSINLAR

Son dönemde, ülkemiz genelinde olduğu gibi Erdek’te de Covid-19 vakalarında artış görüldüğüne dikkati çeken Atasoy, şu değerlendirmede bulundu:

“Daha önceki Covid-19 vakaları döneminde Erdek olarak aldığımız önlemlerle bu konuyu en az zarar ile atlatmıştık. Bu dönemde en büyük sorumluluk öncelikle vatandaşlarımıza düşüyor. 50 yaş ve üstünde bulunan, ayrıca kronik rahatsızlıkları olan ve aşı tanımlamaları yapılan vatandaşlarımız, mutlaka hatırlatma aşılarını yaptırsınlar. Aşılarını kesinlikle ötelemesinler. Başta hastanelerimiz olmak üzere kalabalık ortamlarda mutlaka maske kullanmaya özen göstersinler. Kısacası sadece denetimlerle önlem almak yerine önlemlerini kendileri de alsınlar.”  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı