Erdek Kaymakamlığına uydu telefonu verildi

Erdek Kaymakamlığına uydu telefonu verildi

Olağan üstü hallerde iletişim kopmayacak







Deprem, sel gibi afet ve acil durumlar ile olağanüstü hallerde karasal ve diğer haberleşme sistemlerinin kesintiye uğraması halinde kullanılmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Erdek Kaymakamlığına uydu telefonu verildi.

Konu ile ilgili olarak Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ, "İlçemizde ve ülkemizde hiçbir zaman afet olmasını temenni etmiyoruz. Fakat dünyada olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman sel, heyelan ve deprem gibi doğal afetler olmaktadır. Bu doğal afetler sırasında da telefon, internet gibi iletişim sistemlerinin çöktüğü ve kesintiye uğradığı yaşanılan tecrübelerde görülmüştür.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Kaymakamlığımıza Mart 2012 tarihinde uydu telefonu verildi. Ağustos 2012 tarihinden itibaren de uydu telefonu görüşmeye açılmıştır. Herhangi bir doğal afette iletişim sistemimiz kesilirse yardımların koordinasyonu için bu uydu telefonunu kullanacağız. Kaymakamlığımıza verilen bu uydu telefonu aynı zamanda binek araçta da kullanılabilecek" açıklamasında bulundu.





 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false