Erdek Kurtuluşunu Kutladı

Erdek Kurtuluşunu Kutladı

Aysan: Aynı geçmişe sahip olmanın ve aynı geleceğe doğru, kararlı adımlarla, birlik ve beraberlik içinde yol almanın sorumluluğunu taşımalıyız”






Erdek ilçesinin düşman işgâlinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kutlandı.

Kaymakam İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Alb. İskender Tunaboylu, Başsavcı Emir Raşit Dellal'ın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Belediye binası önünde, şehitlerimiz için kesilen kurban ve edilen duanın ardından Erdek'in, düşman işgâlinden temsili kurtuluşu canlandırıldı.

Mustafa Kemalpaşa'dan gelen mehteran takımının kahramanlık marşlarının ardından, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptı. Aynı geçmişe sahip olmanın ve aynı geleceğe doğru kararlı adımlarla, birlik ve beraberlik içinde yol almanın sorumluluğunu taşımamız gerektiğine dikkati çekerek konuşmasına başlayan Başkan Aysan, şunları söyledi:

Çatışmalarla, kavgalarla tüketilmeye çalışılan enerjimizi, birlik ve beraberliğimiz ile çoğaltmak, geçmişte vatanımız için canını fedâ edenlere ve gelecek kuşaklara borcumuzdur. Artık çok iyi bilinen bir gerçek vardır ki, geçmişten gelen ve Erdek'imizi tahrip eden ağır borç yükü işimizi güçleştirmiş, ilçemizi her alanda getirmek istediğimiz düzeye ulaştırmamızı zorlaştırmıştır. Geçmişte yaşanan kavgaları bir yana bırakıp, anlayış, hoşgörü ile birlik ve beraberliğimizi güçlendirip, bu zorlukları aşabiliriz. Biz, bu anlayışla ilçemiz için çözüme odaklandık. Sizlerin büyük desteğiyle Erdek'imizin çehresini değiştiren birçok çalışma yaptık. Bugün, Güney Marmara'nın en lüks devlet hastanesini, yepyeni ana okulumuzu, Zeytinliada arkeoparkımızı, kapalı spor salonumuzu, yapay balık yuvalarımızı, Apostol mesire yerimizi, birçok mahallemize yepyeni yolları, parkları ve daha nicelerini Erdek'imize ve sizlerin hizmetine kazandırdık. Çok yakında modern çay bahçelerimizin ve adliye sarayımızın yapım çalışmalarına başlayacağız. Biz, çok çalışacağız, yeni projeler gerçekleştireceğiz. 90 yıl önce Erdek'imizi düşman işgâlinden kurtarmak için mücadele eden kahraman atalarımızın yaptığı gibi birlik olup, mücadelemizi vereceğiz. Bugün, düşman işgâlinden kurtuluşun 90. yılını kutluyoruz. O kahramanların torunları olan bizlerin zaferi de bu olacaktır.”

Başkan Aysan'ın, gazilere ayrı ayrı plâketler vermesinin ardından Erdek Lisesi öğrencisi Furkan Tekkanat, Bu Vatan Kimin?” isimli dizeleri seslendirdi. Tören, İstiklâl Ortaokulu halk oyunları ekibi, Manisa yöresi oyunlarından örnekler sundu.

Törene Gönen Belediye Bandosu da katıldı.



Erdek Belediye başkanı Hüseyin Aysan`ın Kurtuluş Bayramı konuşması;

Geçen yıl sağlık sorunlarım nedeni ile sizlerden ayrı kalmıştım.


Erdek'imin bu onurlu gününde aranızda olamamıştım. Üzerinden tam bir yıl geçti.

Ne mutlu ki, bu gün yine sapasağlam karşınızdayım, Size ve güzel Erdek'ime hizmete devam ediyorum,

Allah bana nasip ettiği sürece, bana verdiğiniz bu görevi en iyi şekilde yapacağım.

Sevgili Erdek Halkı ve Değerli Misafirlerimiz

*Bu yıl içimiz buruk, birçok şehrimizde bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği, kanlı terör olayları nedeni ile çok şehit verdik. Acımız çok büyük, tüm bu acı olaylar sonucu yaşamını yitiren Askerimize, Polisimize ve Vatandaşlarımıza Yüce Allah`tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı, Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Tüm kalbimle ümit ederim ki, böylesine acı olaylar bir kez daha yaşanmaz, terör olayları son bulur.*

Erdek'imizde Ortak yaşamı paylaşan, omuz omuza yaşayan bizler,

Aynı geçmişe sahip olmanın ve aynı geleceğe doğru, kararlı adımlarla, Birlik ve beraberlik içinde yol almanın sorumluluğunu taşımaktayız.

Çatışmalarla, kavgalarla tüketilmeye çalışılan enerjimizi birlik ve berberliğimiz ile çoğaltmak,

Geçmişte vatanımız için canını feda edenlere ve gelecek nesillerimize olan borcumuzdur.

Artık Çok iyi bilinen bir gerçek vardır ki,

Geçmişten gelen ve Erdek'imizi tahrip eden ağır borç yükü, işimizi güçleştirmiş,

Erdek'imizi her alanda getirmek istediğimiz seviyeye ulaştırmamızı zorlaştırmıştır.

Geçmişte yaşanan kavgaları bir tarafa bırakıp, anlayış, hoşgörü ile Birlik beraberliğimizi güçlendirip, bu zorlukları aşabiliriz.

Biz bu anlayışla, ilçemiz için Çözüme odaklandık.

Sizlerin büyük desteği ile Erdek'imizin çehresini değiştiren, birçok çalışma yaptık.

Bu gün; Güney Marmara'nın En Lüks Devlet Hastanesini,

Yepyeni Anaokulumuzu, Zeytinli Ada Arkeoparkımızı, Kapalı Spor Salonumuzu,

Denizimize Yapay Balık Yuvalarımızı, Apostol Mesire Yerimizi

Birçok mahallemize yepyeni yolları, parkları ve daha nicelerini

Erdek'imize ve Sizlerin Hizmetinize Kazandırdık.

Çok yakında; Modern Çay Bahçelerimizin ve Adliye Sarayımızın yapım çalışmalarına başlayacağız.,

Biz çok çalışacağız, yeni projeler gerçekleştireceğiz,

90 yıl önce Erdek'imizi düşman işgalinden kurtarmak için mücadele eden Kahraman Atalarımızın yaptığı gibi, birlik olup mücadelemizi vereceğiz.

Bu gün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90 Yılını kutluyoruz.

Her yıl daha da büyüyen coşku, heyecan ile nice 90 yılları geride bırakacağız,

O kahramanların torunları olan, bizlerin zaferi de bu olacaktır.

Sözlerime son vermeden önce İlçemiz için gece gündüz çalışan sessiz kahramanlarımıza da seslenmek istiyorum.

Erdek'imizin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimini veren Değerli Öğretmenlerimize,

Düzenimizi ve güven içinde yaşamamızı sağlayan Emniyet Teşkilatımıza,

Kısaca; Erdek'imizde gerek bizlerin gerekse turistlerimizin sağlık, huzur ve mutluluk içinde yaşamamıza olanak sağlayan tüm kamu ve özel kurumlarımızda özveri ile çalışan müdürlerimize ve personelimize,

Ayrıca; Her türlü iç ve dış tehditlere karşı ülkemizi koruyan Kahraman Ordumuzun Erdek'teki temsilcileri Mayın Filo Komutanlığımıza, hem Erdek'imizin ekonomisine, hem de kültür seviyemize olan önemli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Sizler iyi ki varsınız ve bizlerle birlikte Erdek'tesiniz.

Tarih boyunca sürdürdüğü eşsiz zaferlerini Kurtuluş Savaşı ile taçlandıran aziz milletimiz,

Bağımsızlığını, vatanını ve sahip olduğu değerlerini canından malından aziz bilmiş ve bu yolda tüm varlığını feda etmiştir.

Bugün çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyetinin temelinde bu yüksek ruh vardır. Milletçe, Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Silah Arkadaşları'nın, şehitlerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız.

Kahramanca yurdunu savunarak hakka yürüyen şehit askerlerimizi, şehit polislerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Erdek'imizin bu onurlu gününü kutluyorum.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı