Erdek Meclisinde hibe araç tartışması

Erdek Meclisinde hibe araç tartışması

Geçici işçi vize konusu görüşüldü. Toplantıda 44 kişinin 5 ay 29 gün geçici işçi olarak çalıştırılması oybirliği ile kabul edildi.

Erdek Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Ocak ayı toplantısı 4 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirildi.  

Toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı.  

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.  

Belediye Meclisi’nin her ayın ilk çarşamba günü toplanması oybirliği ile kabul edildi.   

Ardından Belediye Meclis başkan ve üyelerine huzur hakkı ödenmesi konusu görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi  

Denetim Komisyonu üyeliklerine gizli oylama sonucu CHP’den Nimet Kalafat ve İbrahim Beyoğlu, İYİ Parti’den Murat Çolak, AK Parti’den Orhan Narin ve Mehmet Ali Yağcı seçildi.               

Geçici işçi vize konusu görüşüldü. Toplantıda 44 kişinin 5 ay 29 gün geçici işçi olarak çalıştırılması oybirliği ile kabul edildi.   

2022 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin 2023 yılında da çalıştırılıp çalıştırılmayacağı, görevlerine devam ettirileceklere ise ödenecek ücretin belirlenmesi konusunun görüşüldü. 2022 yılında çalıştırılan sözleşmeli personelin 2023 yılında da çalıştırılması karar altına alındı. Toplam 42 personele aylık 8510 TL+ek ödenek maaş olarak ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.   

Toplantıda, 2022 yılı Zabıta Müdürlüğü personeline fazla çalışma ücreti, aylık 1325 lira olarak belirlendi. 

Mecliste, “Sosyal Yardım Yönetmeliği” oybirliğiyle kabul edilirken, Takunyacılar Caddesinin ve Sepetçiler Sokağı’nın canlandırılması hakkındaki konunun görüşülmesi ve yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi konuları hakkında komisyonlara görüşülmek için ek süre verildi.  

Toplantıda, depremde alınacak önlemler görüşülerek, slayt olarak deprem anında toplanılacak alanlar ve Erdek'in deprem riski anlatıldı.  

Gündemde, Erdek Belediye Başkanlığı’nda kullanılmak üzere 1 adet 2020 model beyaz FİAT EGEA marka aracın karşılıksız bağış olarak kabul edilmesi görüşüldü. 

Erdek’te bir vatandaş, Erdek Belediyesi’ne piyasa değeri 400 bin liralık otomobil hibe etmek istedi. Söz konusu hibe meclis toplantısında tartışma yarattı. AK Parti Erdek Belediye Meclis Üyesi Orhan Narin, söz konusu aracın kim tarafından, hangi nedenle hibe edildiğini sorarak, ‘karşılığında ne vereceğiz?’ dedi. Belediye Başkanı Burhan Karışık ise bu tür bağışların yasada yeri olduğunu hatırlatarak ivazsız bağışta bulunmak için Metin Çılgın isimli vatandaşın başvuruda bulunduğunu açıkladı.  

Mecliste kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından yapılan oylamada; AK Partili Orhan Narin, Hüseyin Sezer ve Mehmet Ali Yağcı'nın ret oyu vermesine rağmen diğer üyelerin kabul oylarıyla hibe araç bağışı oy çokluğu ile kabul edildi.  

Kestanelik kırsal mahallesinde onaylı köy yerleşik alanının kadastro paftalarına aktarılması kabul edildi.

Meclisin son gündem maddesinde, Yalı Mahallesi 274 ada 61 parsel ve Poyrazlı kırsal mahallesi 106 ada 26 parsel üzerinde bulunan baz İstasyonu alanlarının 5 (beş) yıla kadar kiralanabilmesi için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Erdek Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına barınak yapımı için çalışma başlattı. 

Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda gündeme gelen sokak hayvanlarına barınak yapılması talebi, Erdek Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı sona erdikten sonra görüşüldü.  

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, sahipsiz sokak hayvanları için ilçede barınak yapılması çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.  

Meclis üyeleri de yaptıkları konuşmalarda, Erdek'e ivedi olarak barınak kazandırılması gerektiği yönünde görüş bildirirken sokaklarda başıboş dolaşan sokak hayvanları konusunda çok sayıda şikâyet aldıklarını dile getirdi.   

Özellikle sabah erken saatlerde karanlıkta okula giden öğrencilerin sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin saldırısına uğradıklarını kaydeden meclis üyeleri, en kısa zamanda Erdek'e barınak kazandırılması için çalışma başlatılmasını istediler.  

Başkan Karışık’ta, Erdek'e barınak kazandırılması için proje çalışmasına başladıklarını belirterek, yer arayışının devam ettiğini aktardı. 

Erdek Belediyesi’ne ait eski barınak yerinin hem kullanışsız hem de ilçeye çok uzak olduğunu ifade eden başkan Karışık, “Erdek-Bandırma yolu üzerinde yer araştırmamız devam ediyor. Yer tespit çalışmamız bittiğinde, inşallah en kısa zamanda içinde ameliyathane odası ve gerekli ekipmanların bulunacağı modern bir sahipsiz hayvan barınağı ilçemize kazandıracağız." dedi.  



Anahtar Kelimeler: Erdek Meclisinde tartışması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı