Erdek, MITT Moskova Fuarı'nda tanıtıldı

Erdek, MITT Moskova  Fuarı

Güney Marmara`nın turizm ilçesi olan Erdek, dünyanın 7. büyük turizm fuarı olan MITT 2012 Moskova Fuarı`nda ilk kez yer aldı.





Güney Marmara`nın turizm ilçesi olan Erdek, dünyanın 7. büyük turizm fuarı olan MITT 2012 Moskova Fuarı`nda ilk kez yer aldı.
19. kez kapılarını ziyaretçilere açan MITT 2012 Moskova Turizm Fuarı'nda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük bir stant açarak, cennet ülkemizin turizm değerlerini Rus yatırımcılara ve turistlere tanıttı.


Moskova Expo Center Fuarcılık Merkezi`nde 21-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen MITT 2012 Turizm Fuarı'nda, Türkiye standında 40 İlimiz, turizm zenginliklerini ziyaretçilerin ve turizm ajanslarının beğenisine sundu.  Kültür ve Turizm Bakanlığı standındaki illerimizden biri olan Balıkesir İli de, standı paylaştıkları Bursa ile birlikte Güney Marmara`nın güzelliklerini öne çıkararak Rus yatırımcı ve turistleri Güney Marmara`ya çekmeyi amaçladı. Balıkesir İlinin ve Erdek İlçesinin fuarda yer almasının bir başka amacı ise turizm konusunda Türkiye`nin en önemli pazarı konumundaki Rusya`dan bölgemize yatırımcı ve turist çekebilmek şeklinde belirlendi.

Rusya`nın başkenti Moskova`da, 189 ülkeden 3 bini aşkın firmanın katıldığı MITT Turizm Fuarı'ndaki, Türkiye standında, Rusların en çok tercih ettikleri bölgeler öne çıkarılırken, Rusya`dan gelecek ziyaretçilerin dikkatlerini deniz, kum ve güneşin yanı sıra kültür, doğa ve golf turizmine de çekmeye yönelik hazırlıklar yapıldı.

Moskova MITT Turizm Fuarı'na Balıkesir Valiliğinin görevlendirmesi ile katılan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız yaptığı açıklamada, "Güney Marmara olarak ilk kez Moskova`daki turizm fuarına katıldık. Turist açısından Rusya büyük bir pazar. Bölgemiz ise bu önemli büyük turist pazarından gerekli payı alamıyordu. Balıkesir Valiliği ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın girişimleriyle, bölgemiz ilk kez Rusya pazarına girdi. Türkiye standında ilimize ayrılan bölümde komşu ilimiz Bursa ile birlikte bölgemizin ve Güney Marmara`nın turizm incisi Erdek`in turizm değerlerini tanıttık. Standımızda Rusça bilen yerel turizm uzmanları da görev alarak, bölgemizin tanıtımına katkıda bulundular. Fuara ve standımıza ilgi büyüktü. Erdek`in ve bölgemizin tanıtılması için bu tür tanıtım organizasyonlarını çok yararlı buluyorum" dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı