Erdek Protokolü afet dersi aldı

Erdek Protokolü afet dersi aldı

Balıkesir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Erdek Kapalı Spor Salonu'nda afete hazırlık paneli düzenlendi.

Balıkesir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Erdek Kapalı Spor Salonu'nda afete hazırlık paneli düzenlendi.

Düzenlenen panele Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir AFAD Müdürü Bayram Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş katıldı.

Panelden önce konuşma yapan Balıkesir AFAD Müdürü Bayram Şahin, "İl Müdürlüğümüz olarak afete hazırlık, afet sırası müdahale, afetten sonra da iyileştirme çalışmaları olarak üç grupta çalışıyoruz. Afet öncesi hazırlık kapsamında 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bu vesileyle Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bigadiç ve beşinci ilçemiz olarak da Erdek olarak devam ediyoruz." dedi.

Ardından kürsüye çıkan Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy yaptığı konuşmada bu eğitim yıllardır aldığını bir kez de burada katılımcılarla alacağını ifade etti. Ardından, "Bir afetin öncesi bir de afet sonrası olmak üzere iki tane önemli unsurumuz var. Afet öncesinde alınacak tedbirler şu an yaptığımız uygulama çok önemlidir. 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak planlandı. Bizim amacımız bu eğitimi ne kadar insana verebilirsek afet anında o kadar sağlıklı ve hazırlıklı şekilde afeti karşılayacağız. Afet sonrasında da ilk dokunuş ve ilk refleksler çok önemli. İlk reflekslerin olabilmesi için de güzel, ciddi ve planlı bir eğitim almaktan geçmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından AFAD görevlisinin deprem, sel, yangın, heyelan ve çığ gibi doğal afetlerin öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği slayt eşliğinde anlatıldı.

Panelin sona ermesi ile birlikte Kapalı Spor Salonu'nun bahçesinde yangın söndürme tüpü ile yangının nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak anlatıldı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık da yangın söndürme tüpü kullanarak kontrollü bir şekilde yakılan ateşi söndürdüler.  Oğulcan Bölükbaşı



Anahtar Kelimeler: Erdek Protokolü dersi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı