Erdek Stadı şimdilik kurtuldu.

Erdek Stadı şimdilik kurtuldu.

Erdek Stadının gündeme geldiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde sert tartışmalar yaşandı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci bileşimi yapıldı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçevan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün, Erdek 18 Eylül Stadı’nın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin uygun olacağını belirten Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor da görüşüldü. Rapor, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ve meclis üyesi Canan Kırdar’ın, stadın devrine karşı çıkmalarının ardından oylanarak reddedildi. Böylece Erdek 18 Eylül Stadı’nın, Büyükşehir’e devri şimdilik kurtuldu.

BURHAN KARIŞIK KONUŞUYOR

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, yaptığı konuşmada, Erdek 18 Eylül Stadı’nın 40 yıldır Erdek Belediyesi’nin tahsisinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu 40 yıllık sürenin 20 yılını bedelsiz kullandık, 20 yıl ise spor teşkilatına kira ödedik. Şimdi bu stadın neden Büyükşehir’e devredilmek istenmesini anlayamıyorum. Bu stattan halen Erdekspor Kulübü çatısı altındaki 150 gencimiz yararlanıyor. Orada Erdekspor Kulübü’ne ait iki katlı bina ve konaklama tesisi var. Ancak en önemli nokta ise şu. Bu statta belediyemizin intifa hakkı ile kazandığı 8.300 metre karelik yeri var. Bu durumda stadı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yasal olarak elimizden alamaz. Eğer almaya çalışırsa dava açacağım. Bu arada şunu da eklemek isterim. Erdek Stadı, 2007 yılında yapılan imar planı doğrultusunda kent merkezi ve rekreasyon alanı ilan edildi. Yani bu statta herhangi bir işlem yapılamaz. Kaldı ki biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na stat ve spor salonu yapması için Kastri bölgesinde yapacağımız 18 uygulamasının ardından 56.300 metre karelik bir yer ayırdık. Bu tesisleri oraya yapsınlar. Hem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, hani Balıkesir’i tüm ilçelerle birlikte şiir gibi yöneteceğini söylüyordu ya!”

CANAN KIRDAR: ”BU BİR GASP GİRİŞİMİDİR”

Ardından Erdek Belediye ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar da söz aldı. 

Kırdar, Erdek Stadı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devrini oy çokluğuyla kabul eden Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun “yanlı” olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

“Bu statta Erdek Belediyesi’nin 8.208 metre karelik intifa hakkının bulunduğu bir parsel var. İntifa hakkımızın bulunduğu bir stadı elimizden alamazsınız. 1983 yılında bu intifa hakkı belediyemize verilmiş. Bu hakkı almaya çalışırsanız bu yasal olmaz. Bunun adı gasp olur. Bu girişim aynı zamanda etik de değildir. Siz, kendi partinizden olan ilçelerin statlarını ellerinizden almak istiyor musunuz?”

GENEL SEKRETER KÜÇÜKKAPTAN:”ERDEK İÇİN ŞİİR BİTTİ”

Bu arada söz alan Balıkesir Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, “Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın, “Hani Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Balıkesir’i şiir gibi yöneteceklerini söylüyordu” sözüne gönderme yaparak, “Erdek’e, bugüne kadar tarihinde görmediği hizmetleri götürdük. Erdek için en önemli protokolleri biz yaptık. Erdek Belediye Başkanının CHP’li olduğunu hiç düşünmeden hizmet götürdük. Erdek stadı çok kötü durumda. Çoluk-çocuk, gençler oraya giremez.  Hiçbir ilçemizde bu kadar kötü durumda bulunan bir spor tesisi yok. İlçenizde 18 uygulamasını iki kez beceremediniz. Bari ne yapacağınızı bize sorsaydınız. Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ile görüştüm. ‘Madem istemiyorlar, o zaman stadı almayız’ dedi. O alandan vazgeçiyoruz. Yani Erdek için şiir bitti.”

Ardından oylama yapıldı ve Erdek Stadı’nın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin uygun olacağını belirten Plan ve Bütçe Komisyonu raporu reddedildi.

Daha sonra söz alan Edremit Belediye Meclis Üyesi Tümdeniz Çelebi de, Erdek Stadı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin yasal olmadığını belirttiği sırada sözünü kesen Meclis Başkanı Ramazan Bahçevan, “O madde oylandı ve bitti. O madde sırasında söz alsaydınız” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Stadı şimdilik kurtuldu.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı