Erdek Ticaret Odası, yeni girişimcilere ışık verecek

Erdek Ticaret Odası, yeni girişimcilere ışık verecek

Son yıllarda önemli projelere imza atan Erdek Ticaret Odası, yeni bir projeyi daha yaşama geçirecek.



Son yıllarda önemli projelere imza atan Erdek Ticaret Odası, yeni bir projeyi daha yaşama geçirecek.

Yeni girişimciler yetiştirmek amacıyla kolları sıvayan Oda yönetim kurulu, bu projeyle, Erdek'te kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yolunu açacak.

Erdek Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı'nın sahibi bulunduğu Yağcı Otel'de, KOSGEB Balıkesir Hizmet Müdürü İsmail Özdemir'in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda, KOSGEB tarafından desteklenen projeler ve süreç hakkında bilgiler verildi. Buna göre, proje kapsamında, girişimci adayları, mülâkat yöntemiyle belirlenecek. Değerlendirmede, adaylarda, bölgenin gereksinimlerine yönelik yaratıcı iş düşüncesine sahip olmak başta olmak üzere bazı koşullar aranacak.

Toplam 60 saat sürecek eğitimler sonunda, bu süreci başarıyla tamamlayan girişimci adayları, hazırlayacakları projeler ile KOSGEB'e başvuracaklar. Uygun görülen girişimciye, KOSGEB tarafından, 27 bin liraya dek hibe desteği sağlanabilecek. Girişimciler, ayrıca yüzde 2 faiz ile 2 yıl geri ödemesiz, 70 bin TL'ye dek işletme geliştirme kredisi alma olanağına kavuşacak.

Düzenlenecek eğitimlere katılmak isteyenlerin, başvurularını şahsen, Erdek Ticaret Odası'na yapmaları gerekiyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false