Erdek Trafik canavarına önlem aldı

Erdek Trafik canavarına önlem aldı

İlçe emniyet müdürlüğü tarafından hazırlanan konferans Erdek ticaret odasında yapıldı





Erdek ilçe Emniyet müdürü  Mustafa Hakan Zorlu, Trafikten sorumlu Emniyet amiri Neslihan Türküm Alpay, Asayiş büro amiri Erol Acar, Trafik şube amiri baş komiser Mustafa Aydemir, ilgili büro elemanları'nın hazır bulunduğu seminere Erdek belediye başkanı Hüseyin Aysan, bazı meclis üyeleri ve esnaf odaları temsilcileri katıldı.

Türkiye deki istatistiki bilgiler üzerine konuşma yapan Trafik memuru ülkemizde yılda 5 bin kişinin Trafik canavarına kurban gittiğini vurgulayarak, Trafik canavarının yaratıcısının da yine Trafiğe çıkan insanlar olduğunu söyledi.

Elde dilen bulgular doğrultusunda trafik canavarına neden olan unsurların başında %96 ile insan'ın bulunduğunu belirterek mesleki kurum ve ayni kulvarda eğitim çalışmasını sürdüren okulların sürekli bilgi güncellemesine rağmen Trafik canavarının önüne geçilemediğini itiraf etti.

Konuşmacı her gün medyada okunan Trafik kazası kayıplarının kanıksanmış ve haberler kategorisinde yer aldığını, Ne zaman ki bireyin kendi ailesinden birisini kaybetmiş olması, olayın vahametinin farkına varmasına neden olduğuna işaret etti.

Konuşmacı ;Resmi rakamlara göre yılda 5 bin kişinin trafik canavarına hayatını verdiğini varsayarsak, Bu dört yılda bir Erdek'in tamamının yok olması ile eşdeğerdir.'' Diyerek önemli ayrıntıya parmak bastı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı