Erdek turizmi bu kafayla ilerlemez!

Erdek turizmi bu kafayla ilerlemez!

Kayra Başaran’dan Erdek yerel yönetimine ağır eleştiriler

Erdek’in “Çuğra” bölgesindeki “Arlina Otel”in işletmecisi olan Kayra Başaran, Erdek Belediyesi başta olmak üzere Erdekli siyasetçileri ağır bir dille eleştirdi.

Erdek’e en büyük turizm yatırımı yapan bir turizmci olmasına karşın Erdek Belediyesi’nin, bir buçuk yıldan beri kendisine baskı ve zulüm uyguladığını öne süren Başaran, şunları söyledi:

“Erdek’te bu kafa değişmeden turizm asla gelişmez. Geçtiğimiz günlerde şirketimizin adını değiştirmek istedik. Erdek Belediyesi, yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde bizden yeni ruhsat almamızı isteyerek, 95 bin lira talep etti. Oysa bizim otelimizin ismi aynı. Değişen hiçbir şey yok. Sadece şirket adını değiştirecektik. Bu nedenle yeni ruhsat almamıza gerek yok.”

Erdek’te, bol dedikodu, iftira ve palavradan geçilmediğini ve yabancı yatırımcıların dışlandığına işaret eden Kayra Başaran, şöyle konuştu:

“Ben kendini Erdekli sayan kişilerden daha çok Erdekliyim. Çünkü Erdek’e 24 saat faydam var. Su, elektrik parası ödüyorum. Erdek esnafından alışveriş yapıyorum. Erdek’e çok ünlü sanatçıları getirerek, ilçenin reklamını yapıyorum. Buna rağmen dışlanıyorum. Otelime her gün zabıta gelerek, ‘şunu yapmazsan, burayı yıkarız’dan başlayan baskılar uyguluyor. Bu zihniyetteki yerel yönetimlerin olduğu yerde turizm gelişmez. Belediye başkanlarının ufku ve vizyonu olmalı. Halen Erdek Belediye Başkanlığını yürüten kişi, aynı zamanda Erdek Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı. Böyle iş olur mu? Erdek siyaseti yıllardan yenilenmemiş. Yerel seçim yaklaştı, adaylıklar için hâlâ 30 yıldır siyasetin içinde olup Erdek’e hiçbir katkıları bulunmayan eski isimler konuşuluyor. Bu ilçede hep Giritliler başta olmak üzere hem aynı siyasetçiler göreve gelmiş. Belediye meclisinde yüksek öğrenim görmüş sadece 4-5 üye var. Hangi kentten gelirse gelsin, burada yerel yönetimde herkes görev yapma şansına sahip olmalı. Bu anlayışla Erdek’te turizm gelişir mi? Ben Trabzon Akçaabat doğumluyum ama bugün, Erdek’e 24 saat hizmet sunup, katkıda bulunuyorum ve herkesten daha çok Erdekliyim. Erdek’i sahipleniyorum. Ben kendim için özel muamele istemiyorum ama ayrımcılığa da karşıyım.”

Yıllardan beri yerel yönetimlerde bulunan siyasilerin elinde Erdek turizminin sürekli gerilediğine dikkati çeken Başaran, “Düşünün ki, yıllardan beri Erdek’e bir yat limanı gelmemiş. Sahil yolunu Büyükşehir Belediyesi yeni yapmış. İlçeye doğalgaz yeni gelmiş. Böyle hizmet vizyonu olur mu?” dedi.

Erdek turizminin gelişmesi için yeni ve çağdaş otellere ihtiyaç olduğunun altını çizen Kayra Başaran, şunları aktardı:

“17 yıldır turizm sektörünün içindeyim. Erdek’e kazandırılan Parmos Otel, Palmon Otel, yenilenen Pınar Otel gibi çağdaş tesisler gerekir. Böylece kent değişir. Ancak böyle güneydeki turistik otellerle rekabet edebilirsiniz. Bir ilçe turizminin gelişmesi için eğlence sektörü çok önemlidir. Eğer gençler gelirse o ilçenin turizmi kalkınır.”

Geçtiğimiz günlerde, belediyenin mülkü olan “Ada Suare”yi işletmeyi kiralayan Âdem Kan’dan devraldığını belirten Başaran, Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın, kendisinden 1 milyon lira teminat istemesinin de yasa ve yönetmelik dışı olduğuna işaret eden Başaran, “O gün, başkan bana ‘Ben ne bileyim, siz mafya mısınız?’ da dedi. Bu konuda tanıklarım da vardır. Eğer ben mafya isem, hemen yetkili makamlara bildirirsin, hakkında yasal işlem yapılır. Bir belediye başkanının böyle konuşmaya hakkı yoktur” dedi.

Erdek’e çok ciddi turizm yatırımları yaptığını vurgulayan Başaran, “Kimse beni bu baskılarla yıldıramaz. Erdek’ten kimse beni koparamaz. Ancak ben istersem giderim” dedi.

19 Ağustos’ta, Erdek’e Bülent Ersoy’u da getireceğini belirten Başaran, “Geçen yıl da Erdek’e çok önemli sanatçılar getirdim. Bu yıl da bu konserleri sürdürüyorum. Bülent Ersoy’u Erdek’e getirmek kolay değil. Aslında Erdek’i ünlü sanatçılarla buluşturmak belediyenin görevi olmalı. Her yıl Erdek’e en az 20 sanatçı getirmeli. Ama nerede? Geçtiğimiz günlerde Erdek Belediyesi, Erdek’e konser için adı sanı duyulmamış bir kişiyi getirebildi” diye konuştu.

1960’lı yıllarda, ülke turizminde Gebze’deki Bayramoğlu, Yalova’daki Çınarcık’la birlikte Erdek’in adının geçtiğini, Erdek’te ünlü sanatçıların yazlık evleri olduğunu, ancak bugün, Erdek turizminin gerilediğini, sanatçıların Erdek’ten uzaklaştığını vurgulayan Kayra Başaran, “Erdek’in turizmde geri kalmasında yalnız bugünkü yerel yönetim değil, gelmiş geçmiş tüm yerel yönetimler suçludur. Artık dışarıdan gelen bu ülkenin çocuklarını küstürmesinler ve onlara Erdek’in çıkarlarını düşünerek destek versinler” dedi.       ÖNDER BALIKÇI



NakresZined
8.08.2023 02:53:50
40 yıldır CHP yönetiyor erdegi CHP kalesi misal İzmir ne İzmir ne Erdek gelişmez bu yönetim ile

Çetin Özçıngırak
8.08.2023 08:23:34
20 küsur yıl sonra geldiğim Erdek ilerlemiş beklerken tam tersi gerilemiş gördüm.deniz felaket kirli ve yosunlu vede deniz anası kaynıyordu.akşam olunca yapılacak hiçbir aktivite yok böyle olunca da gençlerde yok tamamen nüfusun %90 ı yaşlı sahil boyunca vakit geçirebileceğin hiçbirşey yok aşağı yukarı tür at böyle olmaz gençler buraya gelmez.Ayrıca oteller bana göre fiyatları yüksek vede hizmet rezalet yemekhaneler de sinekler karıncalar cirit atıyor sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerini alırken karıncalar ve sinekler eşliğinde yaptık.Erdeke belediye otobüs çalışmalı bence ben görmedim.Kısacası bir daha Erdeğe geleceğimi sanmıyorum

Civelek halim
8.08.2023 14:14:27
Bırakın ticaret gözlüğünü vatandaşın tatil ettiği bir yer var oranında alın siz kazanın gerisi önemli diil bırakın Erdek doğal kalsın

Eda ince
8.08.2023 21:09:50
Merhaba ben Erdekli ve Turizm konusuna 25 yılını verdim.Erdek sahili ile turkiyedeki çoğu turizm şehrinden çok daha çekici çok daha güzel.Ancak Kayra Bey'in yorumuna biraz katılıyorum. Canlı hayat ,müzik eğlence ve gelen misafirlerin güzel vakit gecirmesi için öncelikle işletmelerin saygın ve güzel bir hizmet vermeleri kesinlikle önemli. Gelen misafirlerine maalesef tatile geldim diyerek ,oldukları yerleri temiz tutmaları vs onemli .Aslında kısa olan sezonun mutlaka güzel degerlendirilmeli ve gelire dönüştürülmesi.Örneğin zeytinli ada neden inanç turizme açılmıyor,gelecek yabancı misafirlerin katkıları epey fazla olacaktır. Gelen yatırımcıları el üstünde tutup ,gelismek için destek de olunmalı.Aslinda çok şey var söylenecek. Önemli olan istemek .

Sadun Bayri
8.08.2023 22:18:08
Kayra beyin bütün söylediklerine katılıyorum benim söylemek istediklerimi aynen söylüyor tebrik ederim.

Sadettin begil
8.08.2023 22:53:06
25 sene çnce erdek daha kaliteli idi 25 gecmiş ama dahada geriye gitmiş. Daha cok kalitesi düşmüş 25 senede tek degişen salil yolu olmuş oda bu sene gercekten abi dogru söylemiş siyasi engeller var birde calşmayan belediye ama ne hikmetse degişmemiş düşünce. Zor aslında cok güzel bir yer erdek ama kuymet deger verilmiyor yapancı turist gelmiyor gelen donla denize giren kafa

Ufuk
9.08.2023 03:24:30
Kapıdag yarım adası ,çöp,ot,pis denizi,gelişmemiş turizm anlayısı,demiz kirliliği,yönetilemeyişi ile meshur zamanın gerisinde kalmıs,pis bir yer

Anahtar Kelimeler: Erdek turizmi kafayla ilerlemez!
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı