Erdek Turizmi ivme kazanacak

Erdek Turizmi ivme kazanacak

Haber/Video Zeki KARADENİZ       Erdek Turizmi ivme kazanacak  
Erdek Kapıdağ ve körfezi ile birlikte yeniden ele alınıyor.
Erdek Turizm vakfı başkanı Mimar Atilla Özsaraç gerçekleştirdiği basın toplantısında Erdek`i Kapıdağı ve Körfezi ile birlikte yeniden ele alacak makro projelerini açıkladı.
Toplantıda Erdek Turizm vakfı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye başkanları Hüseyin aysan ile Ocaklar belediye başkanı Hüseyin Durak` da hazır bulundu.
Erdek turizm vakfı başkanı Mim.Atilla Özsaraç vakıf olarak ele aldıkları projelerin yaşama geçmesi noktasında mali finansı 208 bin 700 lira lık ödenek ile Güney Marmara Kalkınma ajansının sagladığını belirterek, Bu projenin içersinde Kazıların devam ettiği süre içersinde Zeytinli adanın ayni zamanda ziyarete açılmasının yeraldığını belirterek, Amaçlarının Erdek`e tatile gelen insanların sadece,Deniz-Kum ve Güneş`ten öte tarihi ve dogal güzellikleri ile de oyalanmasını saglamak olduğunu söyledi.
Özsaraç bu amaçla iki gezi teknesi aldıklarını, Bu teknelerin 6-7 saatlik turlar ile Erdek`e gelecek tatilcileri gezdirmeyi planladıklarını söyledi.
Özsaraç Bu proje içersinde yörenin tarımsal ürünü Zeytin ve Zeytinyağı çeşitleri yanı sıra Deniz ürünlerini arttırıcı tedbirlerin yer aldığını vurgulurayak , Erdek körfezi için 360,Ocaklar körfezi için 180 tane yapay Resif hazırladıklarını böylece körfezlerdeki kaçak balık avcılığının önüne geçilerek, Körfezdeki popilasyonun arttırılacağını ifade etti.
Projeye ilişkin söz alan Ocaklar belediye başkanı Hüseyin Durak ile Erdek Balediye başkanı Hüseyin Aysan`da, Türkiye nin ilk turizm bölgesi Erdek`in, gelinen noktada Turizm`den aldığı payın yeterli olmadığını savunarak, Türkiye`nin Turizmdeki yıllık artışın %25 dolaylarında olduğunu Erdek`inde bu doğrultuta hedeflerini belirlemesi gerektiği görüşü savunuldu.
Erdek belediye başkanı Aysan bu amaçla bir dizi çalışmalar yürüttüklerini belirterek Çöp ile park bahçeleri birleştirerek, Çevresel dokuya olan özenin dahada arttırıldığını söyledi.
Başkanlar Erdek Turizminin dışa açılması noktasındaki makro projenin içersinde amatör balıkçılıktan, Dalğıçlığa, sahilde dolaşan golf araçlarından,yüzen lokantalara,yeni peyzaş projeleri ile hem zeytinli adayı ağaçlandırmak hemde kent içersinde yeni düzenlemelerde bulunmak
olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı