Erdek turizmine yeni yol haritası

Erdek turizmine yeni yol haritası

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek’te turizminde geleceğin yol haritasının çizilmesi için Erdek’teki Meslek Yüksek Okulu’nun çalışma yapacağını açıkladı.

Sektörün içinde bulunanların, Erdek’te sona eren turizm sezonunun Erdek için verimli geçtiğini belirttiklerini belirten Atasoy, şunları söyledi:

“Aslında turizm konusunda çalışma yapmak benim işim değil. Ancak ben, Erdek’te turizmin istikrarlı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de Erdek Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleriyle toplantılar yaparak Erdek’in turizm geleceği için bir yol haritası hazırlanmasını istedim. Bildiğiniz gibi Erdek’teki turistik otellerin tümü artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandı. Bu oteller artık yıldız almak zorunda. Önümüzdeki günlerde Erdek’te turizm sektörü içinde bulunanlarla bir araya gelerek, gelecekte izlenmesi gereken turizm yol haritası hakkında düşüncelerini ve önerilerini alacağız.”

KYZİKOS KAZILARI

Erdek ilçesi sınırları içindeki Kyzikos kazılarının sürdüğünü belirten Kaymakam Atasoy, “Kyzikos kazı evi yeniden yapılacak. Kazılardan bu yıl çıkacak eserlerin önemlilerini Bandırma Müzesi’ne göndermeden önce Erdek’te, Erdeklilere sergilemek istiyoruz”dedi.

Atasoy, Erdek-Bandırma karayolu üzerinde çok kazanın olduğu bölgeye “dişli asfalt” yaptıklarını belirterek, aynı bölgeye oto korkuluklar da yapacaklarını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Asuman SATIRLI
1.10.2022 17:14:33
Sayin kaymakanim sizi tebrik ederim dusunceleriniz harika cok guzel fakat sehir disinda yasayan bir erdekli olarak sizden bir ricam var once yol sehirden kalkmali ikincisi kapali pazaryeri've otapark sorununuerseniz cok iyi olur tesekkurler yoluz acik olsun Basarilarinin devamini dilerim selamlar satirli

Anahtar Kelimeler: Erdek turizmine haritası
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı