“Erdek ve Kapıdağı Tarihi” kitabı basıldı

“Erdek ve Kapıdağı Tarihi” kitabı basıldı

Bandırma Kent Konseyi, Erdek Belediyesi’nin desteğiyle Erdek’in tanıtımı ve turizmine katkı sunmak amacıyla “Kyzikos’tan Artake’ye Erdek ve Kapıdağı Tarihi” kitabının basımını sağladı.

Bandırma Kent Konseyi, Erdek Belediyesi’nin desteğiyle Erdek’in tanıtımı ve turizmine katkı sunmak amacıyla “Kyzikos’tan Artake’ye Erdek ve Kapıdağı Tarihi” kitabının basımını sağladı. Kitap, Canan Karataş’ın editörlüğünde, önceki dönemde 8 yıl Zeytinliada’daki kazıların heyet başkanı Prof. Dr. Nurettin Öztürk, Dr. Töre Sivrioğlu, Gül Tunçbaş ve Mustafa Akçaöz’ün çalışmalarıyla hazırlandı.

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, kitabı Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı ziyaret ederek armağan etti.

Karışık’ın, kitaba büyük destek verdiğini belirten Polat, şunları söyledi:

“Erdek Belediye Başkanımız Burhan Bey, bu kitabımızın projesine ilk günden beri desteğini esirgemedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendine özgü bitki örtüsü ve doğal yaşamı ile nefes almamızı sağlayan Kapıdağ Yarımadası, aynı zamanda tarih boyunca Perslerden Miletoslulara, Romalılardan Osmanlılara kadar pek çok uygarlığın izlerini taşımaktadır. Aynı zamanda Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde düşman askerinin vatan toprağını terk ettiği noktadır. Bu zenginliklerin bir kısmı keşfedilmeyi beklemektedir. Bandırma Kent Konseyi olarak bölgemizin tarihi, kültürel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tanıtılmasına yönelik çabalarını destekçisi olduk ve bundan sonra da olmayı sürdüreceğiz. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ ilkesine daima sahip çıkacağız. İlerleyen günlerde kitabın tanıtım toplantısı Erdek Belediyemizce planlanacak ve kitabımız kamuoyuna tanıtılacaktır.”



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı