Erdek Zeytin Kooperatifi Projesi İhale Yapıldı

Erdek Zeytin Kooperatifi Projesi İhale Yapıldı

Marmara Birlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli projesinin ihalesi yapıldı.

Marmarabirlik’e, bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli projesinin ihalesi yapıldı.

"Salamura Zeytin Üretiminde Sürdürülebilir Çevre Dostu Temiz Teknoloji Uygulama Projesi’nin ihalesine, Bursa ve İstanbul`dan birer firma katıldı.

Proje ve ihale hakkında bilgi veren Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, bedeli 1 milyon 214 bin 258,50 liradan oluşan projenin iki bölümü bulunduğunu, bunlardan birisinin arıtma tesisi, diğerinin ise havalı sistem yapımı olduğunu söyledi.

Arıtma tesisinde salamura atık suyunun arıtılacağını belirten Durak, "Diğer dönemlerde günde ortalama 50 metreküp arıtma yapılırken, zeytin alım kampanyası döneminde 100 metreküp arıtım gerçekleşebilecek. Sistem, kısmen ev atıklarını da arıtabilecek. Arıtma tesisimiz yalnız Erdek’li üreticilere değil, Edincik ve Marmara`daki üreticilere de hizmet verecek" dedi.

Durak, havalı sistem alımıyla ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Kooperatifimize ait bin 65 sarnıçta bugüne dek manuel gerçekleştirilen havalandırma aynı anda otomatik şekilde yapılacak. GMKA destekli projemizin tamamlanma süresi 10 ay olarak belirlendi. Yani, her iki proje de büyük olasılıkla yeni zeytin alım dönemine yetişecek. Projemizde arıtma tesisimizle ilgili bölüme bir, havalandırmayla ilgili bölüme de yine bir kuruluş teklif verdi. Kapalı zarf yöntemiyle gerçekleşen teklifler konusunda idari bir sorun yok. Ancak yönetmelik gereği teklifleri teknik açıdan 5 gün içinde değerlendirip, bir sorun görülmediği takdirde firmayla en geç 7 gün içinde sözleşme imzalamamız gerekiyor. Her iki firmaya da önümüzdeki hafta yer teslimi yapabileceğimizi düşünüyorum."



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli