Erdek´e güneş enerji santrali girişimi

Erdek´e güneş enerji santrali girişimi

Amaç, belediyenin elektrik harcamasını karşılamak

Erdek Belediyesi güneş enerji santrali kurmayı planlıyor.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, bu amaçla İstanbul´dan gelen özel bir firmanın başkanı Türesin Lale ile ön bir görüşme yaparak, ilk adımı attı. Başkan Sarı, bu projeyi yaşama geçirmekteki amaçlarının, Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak, belediyenin kendi elektrik tüketim harcamalarını karşılamak olduğunu belirterek, güneş enerjisi santralinin, Erdek-Bandırma yolu üzerindeki "Kademe"nin çatısına kurulmasının planlandığını açıkladı.

Firma başkanı Türesin Lale, "Güneş açan belediyeler" sloganıyla yürüttükleri proje kapsamında öncelikle CHP belediyeleri olmak üzere çok sayıda belediyeyle çalıştıklarını açıkladı.

/resimler/2019-8/28/0128289593674.jpg

               BELEDİYENİN YILLIK TÜKETİMİ 425 BİN KİLOWAT

Erdek Belediyesi´nin yıllık elektrik tüketiminin 425 bin kilowat olduğu öğrenildi. Firma sahibi Türesin Lale, Erdek için 2 bin metre karelik alana, 9.92-1.62 boyutlarında 800 panelin konulabileceğini, 30 yıl garantili bu sistem için yapılacak harcamanın 3 yıl 4 ay içinde kendisini amorti edebileceğini, elektriğe gelecek zamlarla birlikte amorti süresinin 2-3 yıla kadar düşebileceğini, sistemin 90-120 günde kurulabileceğini belirtti. Lale, bu sistemin anahtar teslimi maliyetinin 280 bin dolar olup, bir saatte 240 kilowat saat üretim yapabileceğine işaret ederek, "Bu sistemin ayrıca çok önemli başka bir özelliği de şudur. İstendiği takdirde bu sistemle organik çöpler, yani mutfak çöpleri de kuru kompast durumuna getirilebilir" dedi. ÖNDER BALIKÇI

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu