Erdek`in %48 olan vergi tahsilatı artacak

Erdek`in %48 olan vergi tahsilatı artacak

Erdek'in yeni Vergi Dairesi Müdürü Taş: Erdek'in çok düşük olan vergi tahsil oranını yükselteceğiz”




Erdek'in yeni Vergi Dairesi Müdürü Taş:
Erdek'in çok düşük olan vergi tahsil oranını yükselteceğiz”

Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne atanan Dursun Taş, İlçenin yüzde 47-48 dolayında bulunan vergi tahsil oranını artırmak zorundayız” dedi.

Vergi tahsil oranını artırmak için gerekli önlemleri alarak, mükelleflere yazılar da gönderdiklerini vurgulayan Taş, şunları söyledi:

Erdek'e, son olarak geldiğim Amasya Gümüşhacıköy'de bile vergi tahsil oranı yüzde 62'ydi. Erdek gibi turistik bir ilçede vergi tahsil oranının yüzde 47-48'lerde kaldığını görünce çok şaşırdım. Bu oranın mutlaka artması gerekir. Ülkemizin daha da büyümesi için bu çark mutlaka dönmelidir. Vergi mükelleflerini, herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşmamaları için vergilerini zamanında ve eksiksiz ödemeye çağırıyorum. Mükelleflerimize kapımız her zaman açıktır. Onların sorunlarının çözümüne katkı sağlamak görevimizdir. Onlar, bize bir adım atarlarsa biz de onlara üç adım atarız.”

Erdek Vergi Dairesi'ne giden yolun tek şeritli olmasını da yanlış bulduğunu vurgulayan Vergi Dairesi Müdürü Dursun Taş, Vatandaş, vergi dairelerine çok daha rahat koşullarda ulaşmalıdır” diye konuştu.

Dursun Taş kimdir?

Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğüne, bir süredir bu görevi vekâleten yürüten Kezban Karahisar'ın yerine atanan Dursun Taş, 1950 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu.

38 yıllık devlet memuru olan Taş, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde, çeşitli yerlerde görev yaptı.

Erdek'e, Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden atanan Taş, evli ve üç çocuk babasıdır.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı