Erdek’in eski turizmcisi Aloğlu: “RES’ler Kapıdağ’a büyük darbe!”

Erdek’in eski turizmcisi Aloğlu: “RES’ler Kapıdağ’a büyük darbe!”

Aloğlu, Rüzgar Enerji Santralleri’nin(RES), Kapıdağ’a büyük darbe vurduğuna dikkati çekti.

Erdek’in en eski turistik tesislerinden “Ant Camping”in sahibi Ahmet Aloğlu, Rüzgâr Enerji Santralleri’nin(RES), Kapıdağ’a büyük darbe vurduğuna dikkati çekti.

Aloğlu, Erdek’in Düzler Mahallesi’nde işlettikleri “Ant Camping” ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

“Eski yıllarda tesisimize çok sayıda yabancı turist gelirdi. Bunların büyük ağırlığını, kuş gözlemcileri oluşturuyordu. Bu gözlemciler, kuş gözlemek için sık sık Kapıdağ’a da çıkarlardı. O zaman bize kuşların göç yolları hakkında da bilgi verirlerdi. Onların anlattığına göre, kuşların göç yolları Kapıdağ’ın üstü, Çanakkale üzeri ve İstanbul Boğazı’ydı. Şimdi, Kapıdağ’a RES’ler kurulmasına hiçbir anlam veremiyorum. RES kurmak için Kapıdağ’dan başka yer mi kalmadı? Siz, rüzgar enerjisi için hem ‘yeşil enerji’ diyeceksiniz, hem de Kapıdağ’daki yeşili yok ederek santral kuracaksınız.”

Erdek turizminin tarih ve arkeolojiye yönelmesi gerektiğine de işaret eden Aloğlu, tesislerine astıkları çeşitli haritalarla turistleri, başta Kyzikos olmak üzere çeşitli tarihi ve arkeolojik yöreler hakkında bilgilendirdiklerini belirterek, “Buraya gelen konuklarımız, haritalarımıza büyük ilgi gösteriyor ve onlardan yararlanıyor” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı