İmar Platformuna bilgi verildi.

İmar Platformuna bilgi verildi.

Erdek`te, çözümsüzlüğü ile yıllar boyu kentin öncelikli sorunu olan Kastri-Gedeve imar durumu bir kez daha masaya yatırıldı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Kastri planları ile ilgili olarak ilgili daire amirleri ile Kastri platformu üyelerini bilgilendirdi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan platform Başkanı Sedat Önder kent yaşamına damgasını vurmuş önemli bir demokratif platform olan Kastri İmar Platformu`nun muhatap alınmasını önemli bir gelişme olarak kabul edip Başkan Başkan Aysan ve İmar işleri amirlerine teşekkür etti.

Önder toplumun önemli bir bölümünü ilgilendiren Kastri İmar mevzuatında, platform olarak kendilerinin bilgilendirilmiş olmasının son derece demokratik bir davranış olduğunu vurgulayarak, gelinen noktadaki uzlaşmazlığın yıllarca bu diyaloğsuzluktan kaynaklandığını ifade etti.

İnsanların kendi mülkiyetleri hakkındaki tasarrufu bilmek kadar doğal bir haktan mahrum bırakılmasının, sorunların aşılamama noktasında daha çok problem yaşanmasına neden olduğunu belirterek, çöüzm notasında akılcı yolun birlikte bulunacağına inandığını söyledi.

Erdek`te ömürleri tüketen Kastri-Gedeve İmar planları askıya çıkartılması ardından alınan itiraz dilekçeleri ve gelinen noktadaki son durum hakkında yapılan bilgilendirme toplantısında bundan sonraki gelişmelerinde platform ile paylaşılacağı ifade edildi.

Yaklaşık 2500 tapu sahibini ilgilendiren yılların çözümsüzlüğü için başlatılan askı sürecinde 267 hak sahibinin dilekçe talebi olduğu belirtildi.

131 dilekçe kabul edilip olumlu bulunurken 131 dilekçe ret edildi.

Çalışması tamamlanan 239 dilekçeden 117 si olumlu bulunup kabul edilirken, 122 si ret edildi.

Çalışması sonuçlanmamış yani bitmemiş 28 dilekçeden 19`u, olumlu bulunup kabul edilirken 9 dilekçe ret edildiği kaydedildi.





  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli