Erdek'in vizyon bulvarıydı!...

Erdek

Erdek'in Vizyon projesi Turgut Özal Bulvarı zamanında yapılmayan istimlakten dolayı bağ& bahçeye dönüştü

Tatil ve Turizm'in cazibe merkezi Erdek'te vizyon bulvar olarak projelendirilen Yalı Mahallesi, Kanal boyu “Turgut Özal Bulvarı” zamanında yapılamayan istimlakten dolayı mülk sahipleri tarafından istinat altına alınarak, Oto-garaj, ofis-boy, çiçek bahçesi ve domates bahçesine dönüştürüldü.

Erdek girişinde itfaiye kavşağından, denize kadar DSİ tarafından temizlenerek beton kanal içine alınan Kurbağalı dere'nin her iki yönünde Eskişehir modeli düzenlenmek için istimlak kapsamına alınan Turgut Özal Bulvarı, süreç içinde istimlaki gerçekleşmediği için hak sahipleri tarafından istinat altına alınarak sebze bahçesine dönüştürüldü.

Kurbağalı derenin suyu ile yetinmeyen mülk sahibi yola artezyen vurdurarak bahçevanın su tedariki içinde önlemini almış oldu.

Yalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarında ikamet eden konut sahipleri Eskişehir Porsuk çayı gibi, çevre düzenlemesi yapılarak kentin en nezih köşesinde oturma hayali ile sıra dışı bir bedelle satın aldıkları konutlarının, bir türlü uygulanamayan istimlak nedeni ile bahçevana dönüşmesi karşısında şaşırıp kaldılar.

Erdek, Turgut Özal Bulvarında yapılamayan istimlakten dolayı emlak sahibi tarafından kadastro ölçümüyle yapılan beton direk tel çit koruması, arsayı güvence altına aldı ama!.. Yolda yaya kaldırımı kalmadı…

Erdek, Yalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Kurbağalı dere kenarında arsa sahibi tarafından ihata altına alınan Bulvar düzenleme alanı bölgede bulunan toplu taşıma durağı ve UEDAŞ tevzii trafosunu da etkisi altında bıraktı.

Erdek, Yalı Mahallesi, Turgut Özal Bulvarında yaşayan konut sahiplerinin korkusu, bırakım Eskişehir olup, gondolla gezmesi, sabahları bakkala gidecek kaldırım bulmama korkusu sardı.



Anahtar Kelimeler: Erdek' vizyon bulvarıydı!...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı