Erdek KGK, Özgecan için toplandı

Erdek KGK, Özgecan için toplandı

Erdek Ticaret Odası kadın Meclisi KGK, Özgecan cinayeti ardından olağan üstü toplandı.Erdek Ticaret Odası, Kadın meclisi Mersin, Tarsus'ta yaşanan hunharca kadın cinayeti sonrası, hemcinsleri Özgecan'ın anısına siyah kıyafet bir araya geldikleri olağan üs

 

Erdek Ticaret Odası, Kadın meclisi Mersin, Tarsus'ta yaşanan hunharca kadın cinayeti sonrası, hemcinsleri Özgecan'ın anısına siyah kıyafet bir araya geldikleri olağan üstü meclis toplantısında konuyu masaya yatırdılar.

Erdek KGK, olağan üstü Özgecan meclisinde hunharca işlenen cinayeti masaya yatırırken konunun özünü eğitimsizlik oluşturduğu kanısında birleşildi.

KGK Meclisi kadına şiddetin doğuştan başladığı, erkeklere tanınan avantajların kadınlara tanınmadığı, oysa erkeği doğuranında bir kadın olduğu vurgulanarak, yaşanan trajediler karşısında yürürlükte bulunan yasların da yeterli olmadığı belirtildi.

Erdek KGK Meclisi bu noktada her bireyin kendi içinde öz eleştiride bulunması ve çözüm noktasında adım atması gerektiği vurgulanarak, Erdek KGK meclisinin bu noktada özellikle kırsalda yaşayan kadınlara yönelik eğitim çalışmaları yanı sıra Kadın'ın ekonomik özgürlüğünü kazanması için proje geliştirme kararı aldılar.

Erdek KGK Başkanı Aynil Tetik yaptığı açıklamada Tarsus'ta yaşanan trajedinin tüm ülkeyi etkilediğini özellikle bayanlar üzerindeki etkisinin büyük olduğunu vurgulayarak devamının yaşanmaması noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerekeni söyledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli