Erdekli üreticiler tarım fuarına katılacak

Erdekli üreticiler tarım fuarına katılacak

Ziraat Odası Başkanı Özgör: ?Bölgemizdeki zeytin ağaçları ?gençleştirme´ kapsamına girmiyor?

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, ?Bölgemizdeki zeytin ağaçları ?gençleştirme´ kapsamına girmiyor. Bu nedenle devletin, bu fondan destekleme primi vermesi mümkün değil? dedi. Birçok üreticinin, kendilerine başvurarak, ?Ağaçlarıma budama yapıyorum. Neden destek alamıyorum?? diye sorduğuna dikkat çeken Özgör, ?Budama ve gençleştirme çok farklı işlerdir. Ülkemizdeki zeytinliklerde, özellikle Güney Doğu Anadolu´daki GAP bölgesinde gençleştirme yapılmaktadır. Erdek ve Kapıdağ bölgesinde yer alan zeytin ağaçlarının özelliği gençleştirmeye uygun değildir? diye konuştu.

?Gençleştirme? de, zeytin ağacının kesilerek dibine aşı yapıldığını, budamada ise ağaç dallarının kesilmesinin ardından ağacın gövdesinin aşılandığını vurgulayan Özgör, üreticileri bilgilendirdi.

/resimler/2016-10/12/2226114130757.jpg

15 EKİM´DE TARIM FUARI VAR

Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, 15 Ekim´de, Bursa´da bir günlük tarım fuarı düzenleneceğini belirtirken, şunları söyledi:

?Bu fuara Erdek olarak her yıl katılıyoruz. Bu yıl da, üreticilerimizin de katılımıyla yaklaşık 200 kişiyle fuara gideceğiz. Fuarda, çiftçiler için yararlı bilgiler veriliyor, yeni makineler, zeytin eleme araçları tanıtılıyor. Böylece zeytinde daha verimli olmanın ortam ve koşulları yaratılıyor.? Önder BALIKÇI



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli