Erdek`li Balıkçılar rotayı çizdi

Erdek`li Balıkçılar rotayı çizdi

12.günde bulunmayan 2 balıkçıyı bulmak üzere denize açılıyorlar.

Erdekli balıkçılar kaybolan 2 arkadaşlarını aramak için bu sabah top yekün denize açılma kararı aldı.

Erdek küçük ağ balıkçıları derneği Başkanı Ali Demiray 2 Mart Cumartesi gecesi çıktıkları denizden geri dönmeyen 3 balıkçıdan 2 sini bulmak üzere bu sabah denize açılma kararı aldıklarını söyledi.

Meslektaşlarının birisinin cesedinin bulunarak dün göz yaşları arasında defnettiklerini belirten Başkan Demiray "Ekmeğimizi bölüşüp, Sevinçleri paylaşarak çogalttığımız kardeşlerimiz için bugün acıları paylaşarak azatmanın çabası içindeyiz."

"Perşembe günü kayık ve ağların yeri tespit edildi, dün ise bir arkadaşımız Edincik`te Felek Değirmeni plajında bulundu, 2 arkadaşımızın bulunması için daha fazla beklemeye tahammülümüz yok, yetkililerin de gözetimi ile bu sabah derneğimize kayıtlı nekadar kayık varsa denize açılma kararı aldık."dedi.



Erdek Balıkçılar derneği Başkanı Ali Demiray bu sabah hava durumuna göre iki ayrı rota belirlediklerini ifade ederek "Ya Enerji-sa önünden, Edincik yalı sitesine doğru, Ya da, Yalı sitesinden Enerji-sa ya doğru kapsamlı bir kıyı araştırması yapacağız." dedi.


Başkan Demiray fizik kurallarına göre denizde kaybolan arkadaşlarının ölmüş olmaları var sayılarak kaybolmalarının 8.günü ardından su seviyesine yükselmeleri sözkonusu olduğunu
9.cu 24 saat ardından Selçuk Eğritepe`nin Edincik sahillerinde bulunmasının da bu tezi doğruladığını ifade ederek artık arama sırasının kendilerine geldiğini söyledi.


Erdekli balıkçılar derneği üyelerinin kayıp balıkçı arkadaşlarını arama noktasında verdikleri arama imecesi kararına tüm üyelerin olumlu görüş belirttiği ve kapsamlı arama çalışmasına 60 dolayında kayığın katılmasının beklendiği ifade edildi.



feridun
14.03.2013 00:25:49
allah yar ve yardımcınız olsun.. hepinizi gözlerinden öpüyorum. böylesine dayanışmaya en ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz.

mehmet kabakçı
14.03.2013 00:28:10
bizde sazlıdere den cemiyetinize katılacaz.gazanız mübarek olsun

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı