Erdekli işadamı Burhan Soydan:

Erdekli işadamı Burhan Soydan:

60 yıl önceki siyaset, Erdek turizmine büyük darbe vurdu”







Erdekli
işadamı Burhan Soydan, 60 yıl önce, Erdek'in Fatya” mevkiine yapmak istediği plaj ve modern turistik otel inşaatının, o zamanki Adalet Partili(AP) ilçe yerel yönetimi tarafından engellenmesiyle Erdek turizminin büyük darbe aldığını belirtti.


52 dönümlük alanda kurmak için planlarını yaptırdığı plaj ve otel inşaatına dönemin AP`li Erdek Belediye Başkanı Memduh Arslan'ın büyük destek verdiğini, ancak daha sonra göreve gelen AP'li Belediye Başkanı Ali Haydar Sarı'nın, siyaseten önünü keserek, inşaatı mühürlediğini öne süren Soydan, şunları söyledi:

İşte o yıllarda Erdek turizmi öldürüldü. Çünkü o yıllarda Erdek turizmi tüm Avrupa ülkelerinde tanınırken, Kuşadası'nın ismi, ülkemiz sınırları içinde bile duyulmamıştı. Bu bölgeye, en az 250 kişinin çalışacağı modern bir otel yapacaktım. Ama benim CHP'li olmam nedeniyle dönemin AP'li Erdek Belediyesi önümü keserek, Erdek turizminin geleceğine büyük darbe vurmuştur. O günden bu yana, plajın temellerini ibret belgesi olarak görülmesi için yerinde bıraktım.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false