Erdek önemli bir eyleme sahne oldu.

Erdek önemli bir eyleme sahne oldu.

Erdek Körfezi Dayanışma platformunca düzenlenen çevre eylemine, Bandırma'nın yanı sıra, Balıkesir, Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gönen, Manyas, İstanbul, Bursa ve Çanakkale'den destek geldi.


ERDEK DAYANIŞMA PLATFORMUNDAN BÜYÜK EYLEM paylaşan: zeki-karadeniz

 

Erdek'te son yılların en görkemli çevre eylemi için günler önce başlayan hazırlıklara sabahın erken saatlerinden itibaren güney Marmara'nın önemli kentlerinden katılım oldu.

Bandak'ın 20 km. lik Bandırma-Erdek hattını yürüyerek geldiği çevre eylemini Cuğra Ali Haydar Sarı, sahil parkı girişinde yapıldı.

Rengarenk balonlar, düdükler, şemsiyeler ve en önemlisi bir günlüğüne tacına, başına veya yakalara takılan defne dalı etkinliğe katılanları Sezar yaptı.

Çevre adına savaşmaya gelen yüzlerce gönüllü hep bir ağızdan söylenen barış şarkıları ile halay çekerken, eşlem yerine gelen Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Milletvekili aday adayları, AKP dışında siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, Muhtarlar ve genci ile yaşlısı ile çevre dostları Cugra Ali Haydar Sarı sahil parkı önünde tek yürek oldu.

Şiirlerin okunduğu toplanma alanında konuk alan ve eylem merkezi olarak belirlenen Erdek'in şehremini olarak söz verilen Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, her zaman olduğu gibi sanayiye karşı olmadıklarının altını çizerek coğrafya olarak yer seçiminin amaca değil rant'a yönelik belirlendiği için, bir süre sonra İzmit körfezi gibi Erdek körfezi ve kapıdağ florasının yok olma tehlikesi içinde olduğunu söyledi.

Erdek'teki çevre eylemine katılan kalabalık daha sonra el ele tutunarak insan zinciri oluşturdu.

 



sabin sabriye arlat
15.02.2015 02:15:41
yüregine sağlık Manşet..evet yüregimiz ile birkaç kişi ile başladık oradaydık ve meydanlarda olacagız.eylemlerimiz bitmeyecek zira bu hayat bizim kimseye peşkeş çektirmeyecegiz..

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli