Erdek´te 19 Mayıs

Erdek´te 19 Mayıs

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 99. yıldönümü kutlandı.

/resimler/2018-5/20/1044557185027.jpg

Erdek´te, 19 Mayıs Atatürk´ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Saat 09.30´da Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

/resimler/2018-5/19/1451084690449.jpg

Gençlik hizmetleri ve ilçe Spor Erdem Eren´in anıta çelenk sunumu ardından törenin gösteri bölümü için İmam Hatip Lisesi bahçesine geçildi.

/resimler/2018-5/19/1451453753661.jpg

Cumhuriyet alanındaki törende Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü yanı sıra, Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı,  Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Sabri Demir, Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili ve siyasi parti temsilcileri, ilçe oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

/resimler/2018-5/19/1452256098242.jpg

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 99. yıl dönümü Erdek Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren´in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Eren konuşmasında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu´da elden ele, gönülden gönül´e dolaşmasının 99. yıl dönümü kutlama törenine hoşgeldiniz. 19 Mayıs 1919 milletimizin tüm onur ve asaletiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs yeni Türk Devletinin çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyeti´nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek güvencesidir. Sizler Yeni Türkiye´nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar diyor büyük önder. Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun." sözlerine yer verdi.

/resimler/2018-5/20/2240343805875.jpg

 Sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunu gösterisi izleyenlere sunuldu.

Halk oyunundan sonra şiirler okundu. Daha sonra, bir öğrenci tarafından Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi okundu. Ardından kürsüye çıkan başka bir öğrenci Ata´nın Gençliğe Cevabını okudu oradaki öğrenciler de tekrar etti. Daha sonra sportif yarışmalara geçildi. Sportif yarışmalar halat çekme yarışması ile başladı. İlk halat çekme yarışmasında yarışma bittikten sonra halatın aniden bırakılması sonucu bir kız öğrenci yere düştü. Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Halat çekme yarışmasını, Erdek Anadolu Lisesi kazandı. Kazanan takım öğretmenlerle yaptığı yarışmayı da kazandı.

   Sportif yarışmalara top sektirme yarışması ile devam etti. Top sektirme yarışmasına bir kız öğrenci de katıldı. Kazanan ise Kapıdağ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emir Toğuşlu oldu.

  Daha sonra bayrak yarışına geçildi. Öğrencilerin ekipçe yaptığı yarışın galibi Erdek Anadolu Lisesi oldu. 

  Zeka yarışmaları kapsamında 5 öğrenci rubik küpleri çözmeye çalıştı. Önce çözen Abdülkerim Kurnaz ve Seher Çınar yarışmanın galipleri oldu.

  Daha sonra parkur yarışına geçildi. Öğrencilerin bireysel olarak yarıştığı yarışma heyecanlı anlara sahne oldu. Yarışmayı en hızlı derecede yapan erkeklerde Emir Toğuşlu, kızlarda Duyg Zorlu kazandı. Öğrencilerin yarışı bittikten sonra öğretmenler Salman Koçu ile Ercan Gör yarıştı. Ercan Gör parkur yarışını kazandı.

/resimler/2018-5/20/2240548337556.jpg

  Parkur yarışından sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

      Atatürk´ün Gençliği konulu kompozisyon yarışmasında;

  1. Melike Yakar - Erdek Anadolu Lisesi

  2. Buse Abak - Kapıdağ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

  3. Ömercan Balkan - Erdek Anadolu Lisesi

      Atatürk´ün Gençliği konulu şiir yarışmasında;

  1. Açelya Tansever - Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu Lisesi

  2. Emine Şener - Ahmed Vehbi Çıktıkçıoğlu Anadolu Lisesi Ödüllerini Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık verdi.

/resimler/2018-5/20/2241244431937.jpg

      Ümidim Gençliktir konulu kolaj yarışmasında;

 1. Saruhan Hüseyin Altınışık - Nerime Yüksel Ortaokulu

 2. İlker Yıldırım - Nerime Yüksel Ortaokulu

     Ödüllerini Garnizon Komutan Vekili Dz. Alb. Sabri Demir verdi.

     Sportif faaliyetlerde Halat çekme yarışını kazanan Erdek Anadolu Lisesi´ne ödülünü Erdek Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Tetik verdi.

    Top sektirme yarışmasında birinci olan Emir Toğuşlu´ya ödülünü Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sercan Atakan verdi.

    Rübik küp çözme yarışmasında birinci olan Abdülkerim Kurnaz ve Seher Çınar´a ödüllerini İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak verdi.

    Bayrak koşusunda birinci olan takım Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerine ödülünü İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk verdi.

    Parkur yarışmasında 1. olan Emir Toğuşlu ve Duygu Zorlu´ya ödüllerini Erdek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Şahin verdi.

    Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finallerinde yüksek atlama branşında Türkiye Şampiyonu olan Beren Özgü,  bayrak yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Açelya Karaca ve Zeren Güven ile hocaları Milli Antrenör Niyazi Gülhan´a ödüllerini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren verdi.

/resimler/2018-5/19/1453082974035.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Mayıs
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false