Erdek´te 30 Ağustos Zafer Bayramı

Erdek´te 30 Ağustos Zafer Bayramı

Kaymakam Tuncay Sonel: ?Bu memleket kolay kazanılmadı?

Erdek´te, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94. yıl dönümü kutlandı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama törenine Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Savcısı Abdullah Gül´ün yanı sıra askerler ve vatandaşlar katıldı. Törende önce üst düzey protokol, Atatürk anıtına çelenk sundular. Çelenk sunumunu saygı duruşu ve İstiklal Marşı izledi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından düşüncelerini açıklayan Bandırma Kaymakamı ve Erdek Kaymakam Vekili Tuncay Sonel, 30 Ağustos Zaferi´ni kutlarken, şunları söyledi:

?Büyük Taarruz Zafer Bayramı´nın önemi ve değerini anlatmaya kelimeler yetmez. 30 Ağustos, memleketimizin yokluk dönemlerinde, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde imanın, cesaretin ve kahramanlığın kazandığı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna zemin hazırlayan büyük bir zaferdir. Ülkemiz, bugün bir yıldız gibi parlıyor. 15 Temmuz´da olduğu gibi bu yıldızın parlamasından rahatsız olan vatan hainleri var. Bu memleket, kolay kazanılmadı. Bu zafer kazanılırken, annelerin yürekleri yandı. Hâlâ analarımızın, hepimizin yürekleri yanıyor. Atatürk´e, şehitlerimize ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Şehit ve gazilerimizin değerini bilmeliyiz. Devletimiz güçlüdür. Şimdi, devletimizin içine sinmiş hainleri, çürükleri temizliyoruz. Kahraman ordumuz, emniyetimiz ve kurumlarımızla gurur duyuyoruz. Memleketimizi yok etmek isteyen terör örgütlerini Allah kahretsin! Devletimiz ve milletimiz güçlüdür ve bunları mutlaka yenecek, bayrağına, ezanına uzatılan elleri kıracaktır. Geleceğimize güvenle bakabilmek için geçmişimizi unutmamalıyız. Çocuklarımıza, şanlı tarihimizi çok iyi anlatmalıyız.?

Kaymakam Sonel´in konuşmasının ardından emekli öğretmen Yüksel Bayındır, kendi yazdığı bir şiiri seslendirdi.

Kaymakam Sonel, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Cumhuriyet Savcısı Abdullah Gül ile birlikte daha sonra kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etti.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek Ağustos Zafer Bayramı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu