Erdek´te, Cumhuriyet Bayramı

Erdek´te, Cumhuriyet Bayramı

Erdek´te, Cumhuriyet Bayramı kutlama programı açıklandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın Erdek kutlama programı belli oldu.

Açıklanan programa göre, cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni 28 Ekim 2016 Cuma günü, 12.00-12.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Buradaki törende, Kaymakam Muhammed Şahin, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan ve Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, anıta çelenk sunacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından buradaki tören sona erecek.

29 Ekim 2016 Cumartesi günü, saat 09.30´da, Kaymakamlık makamında Kaymakam Muhammed Şahin, kutlamaları kabul edecek.

Cumhuriyet alanındaki kutlama ve tören geçişi, saat 10.00´da başlayacak. Önce, Kaymakam Muhammed Şahin, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan ve Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte askeri tören birliği, okullar ve halkın bayramını kutlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından bayrağımız göndere çekilecek. Kaymakam Muhammed Şahin´in, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasından sonra öğrenciler, şiirler okuyacak. Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilerin ödüllerinin verilmesini halk oyunları gösterileri izleyecek. Kutlama tören geçişiyle sona erecek. Tören geçişi sırasıyla tören komutanı, bayrak ve flamalar, ortaöğretim kurumları, ortaokullar ve tören bölüğü şeklinde gerçekleşecek.

Kutlama Komitesi Başkanı ve Kaymakam Vekili Muhammed Şahin tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim günü elverişsiz hava koşulları bulunması durumunda, programın aynen öğretmenevi salonunda gerçekleşecek, ancak bu programa halk oyunları ekibi katılmayacak.

/resimler/2016-10/28/0119317787303.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek Cumhuriyet Bayramı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli