Erdek´te Cumhuriyet Bayramı

Erdek´te Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet´in 94. yılı kutlamalarına halktan büyük ilgi

Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında; bugün Erdek Cumhuriyet meydanında, çelenk sunma töreni yapıldı.

/resimler/2017-10/28/1639189318072.jpg
Törene; Erdek Kaymakamı Ekrem ÇALIK, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı
Dz.Alb. Ateş KALKAN, Belediye Başkanı Hüseyin SARI, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, İlçe Jandarma Komutanı J.Bin. Volkan KOCATÜRK, TCSG-94 Bot Komutanı Kd.Üstğ. Hüseyin Ağa TEKİN, AK Parti ilçe Başkanı Kemal Kayan, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek İlçe Başkanı Metin UYSAL, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem SARI, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören; Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile sona erdi.

/resimler/2017-10/28/1640322756895.jpg

Cumhuriyetin 94. yıldönümü dolayısı ile Belediye Başkanı Hüseyin sarı yaptığı yazılı açıklamada; "Türkiye Cumhuriyeti; Karanlığa gömülmüş, tüm varlığını kaybetmek üzere olan, yıkık bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadele ile elde edilen büyük bir zaferin sonucunda kurulmuştur.
Bu öyle büyük bir zaferdir ki, bu zafer uğruna nice evlatlar gözünü bile kırpmadan vatan için can vermiş, nice ana gözü yaşlı, içi yanarak vatan sağ olsun demiş, nice çocuk yetim kalmıştır. "
"Bu zafer; nice şehitlerin kanı, nice gazilerin şeref payı ile kazanılmıştır. 
İşte bu yüzdendir ki; Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti´ni, demokrasi, barış ve huzur dolu yarınlara ulaştırmak için her zaman çalışacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ışıklı yolunda yürüyerek, onun ilke ve inkılaplarını sonsuza dek yaşatacaktır. "
"Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canından yüce bilerek vatanı için kanlarını bu topraklara dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."dedi.

/resimler/2017-10/28/1644161042513.jpg

 


Anahtar Kelimeler: Erdek Cumhuriyet Bayramı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli