Erdek´te Deniz Sezonu Açıldı.

Erdek´te Deniz Sezonu Açıldı.

TOBB Turizm Komisyonu ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı Turizmcilere öğüt verdi.

Erdek´te Nisan ayının normalin üzerinde sıcak geçmesi ve Mayıs ayının da ilk haftadan itibaren 20 dereceden aşağı düşmemesi Turizmcileri hareketlendirdi.

Erdek Belediyesi ve Ticaret Odasının müşterek programı ile işletme sahipleri ve yöneticilerine sosyal medyanın aktif olarak kullanılması noktasında bilgi verilirken, yine mecazi anlamda denize karpuz kabuğu bırakılarak yeni deniz sezon açıldı.

/resimler/2017-5/9/0044288747669.jpg

Özellikle yakın metrepollerde kış yaşanırken Erdek´te sıcaklığın 25 dereceden aşağı düşmeyip insanların denize girmesi, turizmcileri de hareketlendirdi.

TOBB Turizm Komisyonu ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ve beraberindeki turizm işletmecileri sahile inerek denize karpuz kabuğu bırakıp yeni sezon için temennide bulundular.

/resimler/2017-5/9/0047475470271.jpg

Başkan Özlem Sarı, "Yapay bir mizansen yaratarak açtığımız deniz sezonu hayırlı olsun." diyerek Erdek´te deniz sezonunun daha önceki takvimlerde açılması yanı sıra işletmelerin konum ve içerik olarak kendilerini hazırlamalarını istedi.

Sarı, Türkiye´de havası, suyu, doğal güzellikleri ile ilk tatil yerlerinden birisi olan Erdek´in bu özelliğini yeniden kazanması için işletmelerin kendilerini yenilemesi gerektiğini vurguladı.

Sarı, Erdek´in, Türkiye´de adı turizmde öncelikle anılan yerlerden eksiği olmadığını vurguluyarak "Bizim eksikliğimiz daraltılan takvime sıkıştırılan sezonun beklentileri karşılamamaktan kaynaklanmaktadır. Bugün Erdek´te mevcut açık oteller konaklamak için gelen misafirler için yeterli olmadığından birçok tur Bandırma´ya gönderilmiştir." diyerek Erdek´li işletmecilerin sezonu erken açıp, geç kapatmanın yanı sıra nitelikli işletmelerin dört mevsim hizmet vermeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Özlem Sarı, Erdek´te turizm´in denizle sınırlı kalmaması gerektiğini, zengin bitki örtüsü ve pırıl pırıl körfezi ile altarnetiflerin çoğaltılarak beklentileri karşılaması gerektiğini kaydetti.

/resimler/2017-5/9/0059256577731.jpg

Başkan Özelm Sarı, herşeyi belediye ve devletten beklemenin yerine, herkesin kendi olanaklarına göre altarnetifler yaratacak, turizme katkı verecek projelerine destek istemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Taşın altına el konulmadıkça, beklentilerin hayal kırıklığından öte geçmesi mümkün değildir."dedi.



Anahtar Kelimeler: Erdek Deniz Sezonu Açıldı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli