Erdek´te Denizcilik Bayramı kutlandı .

Erdek´te Denizcilik Bayramı kutlandı .

Bayram etkinliği yağlı direkten Bayrağı 42. kez Zalim Felek kaptı.

 

Türk karasularında yolcu ve yük taşıma hakkının yalnızca Türk bayraklı gemilere ait olmasının 90. yıldönümü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı,  Erdek te coşku ve heyecanla kutlandı.

İlk tören, saat 09.00´da, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım´ın, Atatürk anıtına çelenk sunumu şeklinde gerçekleşti.

Deniz etkinliklerini kapsayan ikinci tören ise akşam üstü, Erdek Balıkhanesi önünde gerçekleşti.

Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş´ın, üst düzey protokol ile birlikte özel bir tekneyle denize açıldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk ve şehit denizcilerimizin anısına denize çelenk bırakmasının ardından, yat iskelesi ile çay bahçesi önüne çekilen kulvarlar arasında, yaş kategorilerine göre yüzme yarışları ve yağlı direk yarışı gerçekleşti.

Yıldız erkekler 50 metre yarışında birinciliği Muhsin Kaan Yıldız, ikinciliği Buğra Fidan, üçüncülüğü  Sonay Kayıran; genç erkekler 100 metre serbest dalda birinciliği Canberk Sarıboğa, ikinciliği Emir Çevirim, üçüncülüğü  Gökhan Demirtek; iki yarışmacının katıldığı yıldız bayanlar 50 metre serbestte ise birinciliği Simge Kaya, ikinciliği Öykü Ateş elde etti.

Büyük çekişmeye sahne olup, dört yarışmacının katıldığı yağlı direğe tırmanma ve direğin ucundaki bayrağı kapma yarışını ise Erdek´te ?Zalım Felek? lakabıyla tanınan Mustafa Gül kazandı. Gül, yıllarca üst üste kazandıktan sonra geçen yıl Şafak Eker´e kaptırdığı unvanını da geri aldı.

Yarışmalarda derece alanların ödülleri, Erdek üst düzey protokolü Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel, Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar tarafından verildi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-7/1/2022484261747.jpg



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı