Erdek´te gıda konulu toplantı

Erdek´te gıda konulu toplantı

Gıda işletmeleri sahipleri, seyyar satıcılar ve Erdek Esnaf Odasından şikayetçi

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki gıda işletmecileri ve toptan ticaret yapan gıda işletmeleri sahip ve temsilcileri için bir bilgilendirme semineri düzenledi.

Müdürlük bünyesinde çalışan Gıda Mühendisi Çiğdem Kurumahmut, öğretmenevindeki toplantıya katılanlara sel sonrası alınması gereken önlemler ve gıda kaynaklı hastalıklar hakkında bilgi verdi.

/resimler/2018-10/5/0918287271012.jpg

SEYYAR ESNAFTAN ŞİKAYET

Toplantıya katılan işletme sahip ve temsilcileri, Erdek´te özellikle yaz aylarında, her yerde hijyene aykırı, vergisiz seyyar satıcıların satış yaptığına dikkati çekerken, şunları söylediler:

?Biz, vergimizi kuruşuna kadar ödüyoruz ancak bu kişiler, devlete en küçük bir vergi bile ödemiyorlar. Böylece de bizimle haksız rekabete girişiyorlar. Üstelik, satış yaptıkları yerlerde çoğu kez su bile yok. Satış yaptıkları ortam hijyen kurallarına aykırı. Bunları kimse denetlemiyor.?

/resimler/2018-10/5/0918430396878.jpg

ESNAF ODASI NE İŞ YAPAR?

Toplantıya katılan işletme temsilcileri, Mahmut Fatih Canbaz´ın başkanlığındaki Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası´ndan da şikayet ederek, şunları söylediler:

?Hepimizin zorunlu olarak kayıtlı bulunduğu bu odanın yöneticileri bir gün olsun bizi ziyaret ederek sıkıntılarımızı sormuyor. Bizi sadece aidat isterken hatırlıyorlar. Seyyar esnafa da tarifeyi bu Oda veriyor. Seyyar satıcılar, yaz aylarında, ?kurtarmıyor´ diyerek Odadan istedikleri tarifeyi alıyorlar. Peki, yazın bu fiyatları ?kurtarmıyor´ diye artırıyorsunuz ama kışın neden düşürüyorsunuz? Demek ki yazın ?kurtarmıyor´ ama kışın nedense ?kurtarıyor´ Böyle anlayış olmaz.?

Bir işletme sahibi de, ?15 yıldır Erdek´te çalışıyorum. Esnaf odamızdan bir yetkili, bir gün bile işyerime gelerek, ?Bir sıkıntın var mı?´ diye sormadı? dedi.

Toplantıda bilgi veren Gıda Mühendisi Çiğdem Kurumahmut, gıda konusunda her çeşit şikayetin 174 numaralı telefonun yanı sıra BİMER ve CİMER´e de yapılabileceğini belirtti.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek gıda konulu toplantı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli