Erdek´te kapışıldı.

Erdek´te kapışıldı.

İş Bankasının "Astronotlar Üşür mü?" kitabı Erdek´te kapışıldı

Türkiye İş Bankası, bu yıl da öğrencileri unutmayarak, kitap armağanı ile sevindirdi. Banka, ülke düzeyinde, "Karneni göster, kitabını al" ismiyle yıllardır yürüttüğü kampanyada bu yıl, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, Çağlar Sunay´ın yazdığı "Astronotlar Üşür mü?" isimli kitabı armağan etti.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları kapsamında basılan kitabı, bankanın Erdek şubesi de dağıttı. Şubeye gelen 800 kitap, iki günde tükendi. Bankanın Erdek Şubesi yetkilisi Özgün Öcal Aygün, "Kitaplarımız adeta kapışıldı. İlkokul ve ortaokul düzeyinde bir kitap olmasına karşın kitabı merak eden bazı lise öğrencileri bile aldı" dedi. Aygün, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle tüm öğrencileri kutlayarak, "iyi tatiller" diledi.

/resimler/2017-6/12/2357516388178.jpg

                9 YILDA TOPLAM 11 MİLYON KİTAP

Türkiye İİş Bankası, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı sonunda başlattığı bu kampanyayı 11 yıldır aralıksız sürdürüyor. Okuyan, sorgulayan ve çok açılı düşünebilen gençlerin sayısının artırılması, çocukların nitelikli kitaplarla buluşturulması, eğitimde fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunulması ve çocukların erken yaşta Türkiye İş Bankası ile tanışmasının sağlanması amaçlarıyla "Karneni göster, kitabını al" sloganıyla her yıl sonunda bir milyonu aşkın kitap, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluşturuluyor. Bu kapsamda, son 11 yılda toplam 11 milyonu aşkın kitap, öğrencilere dağıtıldı.

Bu yıl, onuncu kez gerçekleştirilen kampanya ile öğrencilere, yaşam, insan, bilim ve teknoloji, dinamik dünya, evrendeki adresimiz alt başlıklarında, "kim, neden, ne zaman?" sorularına yanıt veren "Astronotlar Üşür mü?-Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar Kitabı"armağan edildi.

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankamızın kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ´Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir´ sözleriyle uygar bir toplumun geleceği için bilimin ve aklın rehberliğinin önemine işaret etmiştir. Bu doğrultuda, eğlenceli, kısa bilgilerin yer aldığı bir bilim kitabının, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hem okuma, hem de merak etme, sorgulama, araştırma ve öğrenme becerilerine katkıda bulunacağı değerlendirilmiştir. Küçük konuklarımızın, şubelerimizden olumlu izlenimlerle ve güzel anılarla ayrılmaları ve şube çalışanlarımızın, çocuklarla iyi bir iletişim kurmaları çok önemlidir." Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek kapışıldı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false